La Pobla de Mafumet celebrarà un acte contra la violència masclista

El municipi s’afegeix, el pròxim dissabte, al clam contra aquesta xacra, en un acte de record a Maria del Carme Ginés, qui va morir a mans de la seva parella l’any 2016

Diumenge passat va tenir lloc el Dia internacional contra la violència de gènere, una data que any rere any guanya en repercussió i en significat, tota vegada que la societat va prenent consciència de la necessitat d’estar unida enfront d’aquesta xacra que, malauradament, es cobra massa vides al llarg de l’any.

En aquest sentit, La Pobla de Mafumet s’afegeix a les mostres de rebuig a la violència de gènere. Ho farà aquest proper dissabte, a les 18 hores, amb un acte obert al públic i que tindrà lloc al Casal Cultural. L’acte servirà, a més, per recordar la figura de Maria del Carme Ginés Abelló, veïna pobletana que va ser assassinada per la seva parella el 18 de desembre de 2016.

Recentment, la justícia ha dictat sentència contra el seu assassí, qui ha estat declarat culpable pels fets que, tristament, van acabar amb la vida de Maria del Carme Ginés. Per aquest motiu, La Pobla vol mantenir viu el seu record i ho farà amb un acte de record en el marc de la celebració del dia internacional contra la violència de gènere. Maria del Carme Ginés era una persona molt coneguda i estimada a La Pobla, tota vegada que regentava un bar al poble, a més de ser una persona implicada en el fet social i cultural del municipi. La seva pèrdua va suposar un cop molt dur per als habitants de La Pobla, que van lamentar la seva mort i van mostrar el seu suport i afecte a la família de la víctima, en un acte de rebuig a la violència masclista que va reunir més de 250 persones a les portes de la Casa de la Vila. A més, l’Ajuntament va decretar dos dies de dol oficial a tot el municipi.