La Costa Daurada arriba als 19 milions de pernoctacions al 2018

Un total de 4,9 milions de visitants han passat per la Costa Daurada de l'1 de gener al 15 d'octubre

El president de la FEHT, Eduard Farriol, i del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, en roda de premsa. Foto: ACN

La Costa Daurada aglomera 19, 1 milions de pernoctacions de l’1 de gener al 15 d’octubre del 2018, el que suposa una davallada del 3% respecte a les xifres de l’any anterior; el 2017 està considerat un any rècord respecte al sector turístic. Les principals causes de la davallada han estat la reobertura de destinacions del Mediterrani amb ofertes agressives, la devaluació de divises com el ruble i la inestabilitat sociopolítica. Encara que els turistes han baixat,  en total 4,9 milions de visitants han passat per la Costa Daurada durant aquests mesos. En aquesta activitat turística, l’Aeroport de Reus hi està representat per les seves rutes directes amb diferents mercats europeus com el britànic o l’irlandès.

El mercat nacional és el més important per la Costa Daurada, arribant a generar un total de 9 milions de pernoctacions durant aquest període. El segueixen el francès amb 2,3 milions (una davallada d’1,1%) i el britànic amb 2,2 milions amb una crescuda del 3,3 respecte a l’any anterior. Respecte aquest últim mercat, Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT), ha destacat que “aquesta crescuda positiva del mercat britànic demostra la bona feina que s’està fent des de l’Aeroport de Reus pel mercat britànic i irlandès”. El mercat d’Irlanda ha crescut un 8,9% aquest any i ha arribat a un total de 796.000 pernoctacions.

L’Aeroport de Reus ha augmentat un 2,23% el nombre de passatgers de gener a setembre arribant als 930.519 turistes que han aterrat a Reus. El mercat dels viatgers que més l’utilitzen és el britànic amb gairebé 600.000 passatgers, -1,89% menys que els nou primers mesos del 2017. L’increment de viatgers ha estat d’Irlanda del 19% amb més de 162.000 passatgers i Rússia amb 21.107 turistes i un increment del 26,35%. Martí Carnicer, president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, ha assegurat: “El pes de l’aeroport en el conjunt de l’activitat turística ha incrementat; estem en el bon camí”.

El president de la FEHT ha destacat la gran importància de treballar en conjunt, el sector públic i el sector privat, “per aconseguir un turisme de qualitat”. Farriol ha instat a l’administració pública a reactivar les inversions locals per millorar les poblacions i les infraestructures perquè, segons Farriol, “som segurament la destinació més important de l’Estat Espanyol després de Barcelona”. El president de l’organització també ha instat al sector privat a seguir invertint en la millora de les instal·lacions dels establiments. Aquestes inversions en els dos sectors aconseguirien una millora en la qualitat dels viatgers que passen per la Costa Daurada, tal com ha anunciat Eduard Farriol.