La Canonja celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb la tercera edició d’Ecoverd

La regidoria de Medi Ambient ha dissenyat, del l’1 al 5 de juny, un programa amb activitats lúdiques, esportives i d’oci relacionades amb la cura de l’entorn i del medi ambient

A la Canonja el Dia Mundial del Medi Ambient es commemora amb la celebració de l’Ecoverd, un programa que pretén conscienciar als canongins i canongines de la necessitat de tenir cura del medi natural, aprofitar els recursos propis i ser cada cop més sostenible. La tercera edició arribarà el divendres 1 de juny amb una xerrada sobre la història i rellevància del préssec canongí en l’agricultura de la Canonja i sobre el seu procés de recuperació. Anirà a càrrec dIgnasi Batlle Caravaca, de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentària (IRTA), i de Josep Llop Tous, del Centre d’Estudis Canongins Ponç de Castellví.`

El dissabte tindrem l’oportunitat de conèixer més d’aprop la cuina vegana amb un taller dirigit per Encarni Pérez al Punt d’Informació Juvenil (PIJ), de 12 a 13.15 h. Cal fer inscripció prèvia (del 21 al 30 de maig) al Castell de Masricart, en el seu horari d’obertura habitual o per correu electrònic a lacanonja3@lacanonja3.org.

Per la tarda, els nois i noies de la Canonja podran participar en la gimcana pel poble relacionada amb el medi ambient, la mobilitat, la reutilització, la prevenció de residus, l’estalvi d’aigua i l’energia. La prova finalitzarà al Sector nord on es farà un berenar saludable per, tot seguit, començar la festa de pols de colors naturals i biodegradables (HOLI) amb música a càrrec de Mike Junior. Hi haurà servei de bar. Per obtenir el berenar i la pols de colors és IMPRESCINDIBLE participar a la gimcana. Com més punts aconsegueixis a la gimcana més pols de colors obtindràs. L’activitat va dirigida a totes les edats. Cal portar samarreta blanca i pantalons que es puguin embrutar. Inscripcions de grups: del 21 al 30 de maig, al Castell de Masricart i a la secretaria de l’AMPA de la Escola la Canonja, en els seus horaris habituals d’obertura.

Amb l’objectiu de mantenir neta la Riera de la Boella, el diumenge organitzem una acció voluntària de recollida de residus. Es farà una petita caminada per un dels ecosistemes més importants del nostre poble mentre recollim els possibles residus de plàstic i paper que hi trobem, separant-los en bosses pel seu posterior reciclatge. A l’acabar hi haurà coca amb xocolata. La sortida serà a les 10 del matí des del pàrking del Mas de l’Abeurador.

Dilluns i dimarts es faran accions medi ambientals als centres educatius de la Canonja. El alumnes de 1r d’ESO de l’IES Collblanc sortiran dilluns i dimarts per realitzar una activitat de descoberta i voluntariat que consistirà en: – Extracció d’espècies invasores de fauna de l’estany temporal d’amfibis. – Tallers de pedra seca: delimitació dels futurs camins que recorreran el Mur Verd. – Descoberta de l’espai i els seus valors ambientals.

Els alumnes de l’Escola la Canonja, des de 2n fins a 6è de primària, gaudiran de l’obra TarrAQUAnins. Un espectacle de triple format conta-contes, participatiu i adreçat a públic d’entre 4 i 10 anys que té entre els seus objectius fomentar el consum habitual de l’aigua de l’aixeta per a ús de boca; sensibilitzar sobre bones pràctiques en l’ús responsable d’aquest recurs limitat i fràgil així com prevenir l’abocament de determinats residus domèstics, especialment els que es llencen a la xarxa de clavegueram.

I per acabar els alumnes de P-2 de la Llar d’Infants faran una sortida a la muntanya per recollir elements de la natura (fulles, brancons, pedres….) i posteriorment realitzaran una activitat d’expressió plàstica amb tot el que hagin trobat. A través de l’experimentació els infants es convertiran en autèntics artistes.

Totes aquestes activitats no serien possibles sense la col•laboració de les entitats de la Canonja que hi han participat des de la primera edició. “Està clar que sense la seva col•laboració seria més difícil oferir un programa tan divers i extens com el d’enguany”, comenta la regidora de Medi Ambient, Glòria Virgili, que alhora se sent molt satisfeta de l’acollida del públic que tenen totes les activitats. “Us animo a participar-hi i gaudir del nostre entorn més natural”, finalitza Glòria Virgili.