La 27a Paella Popular de La Pobla de Mafumet reuneix 1.500 assistents

Un total de 61 colles comparteixen espai, celebració i activitats en una jornada per al record que el municipi celebra cada setembre, des del 1991

Al punt de les 14 hores, tal i com marca la tradició, les autoritats presents en la 27a Paella Popular han encès la metxa de l’espectacular traca pirotècnica que ha marcat als més de 1.500 assistents a l’acte quin era el moment exacte en què podien tirar l’arròs a les seves paelles. En concret, en aquesta edició de la festa popular més consolidada i participada de La Pobla s’han cuinat fins a 61 paelles, tantes com colles s’havien inscrit prèviament en un acte que l’Ajuntament pobletà organitza des del 1991 i que, emmarcada en les Festes d’Estiu, s’ha convertit amb el pas dels anys en una celebració imprescindible en el calendari estiuenc del municipi, a més de ser el preludi de les celebracions de la Diada de Catalunya. D’altra banda, és un clar exemple de la bona convivència que regna entre els veïns i veïnes del municipi que, any rere any, participen molt activament en aquesta celebració.

Molt abans del moment més esperat, els pobletans i convidats a l’acte estan gaudint d’una jornada festiva que ha començat ben d’hora, ja que a primera hora del matí, l’organització ha repartit a totes i cadascuna de les colles participants els ingredients i elements necessaris per poder cuinar les seves paelles. En concret, ha lliurat a les 61 colles un total de 190 quilos d’arròs i de sèpia; 108 litres d’oli; 98 quilos de musclos; 208 quilos de gambes, galeres, crancs i cloïsses; 98 quilos de tomàquet verd; 108 quilos de tomàquet triturat; 53 pollastres; 52 quilos de costella; 52 quilos de pèsols; 108 enciams; 155 melons; 67 síndries; 335 litres de vi; i molts altres ingredients bàsics per gaudir d’aquesta festa gastronòmica.
Més enllà del propi acte gastronòmic que concentra el protagonisme de la Paella Popular, aquesta inclou diverses activitats d’animació per a grans i petits, en sessió de matí i de tarda al Parc de les Pobles, i a la mateixa carpa mentre els comensals degusten les seves paelles. Tot plegat configura una jornada molt especial que s’allargarà fins a l’hora del sopar que, molts dels assistents a la Paella, també cuinaran i compartiran a la zona habilitada per a la celebració de la Paella Popular. Finalment, la discoteca mòbil farà ballar aquells que aguantin després de tota una jornada d’intensa activitat.

De tot plegat, els assistents en poden fer un excel·lent resum a través de les diferents xarxes socials, tot utilitzant l’etiqueta #paellalapobla2018, amb la qual l’Ajuntament convida els 1.500 participants de la Paella Popular a deixar el seu testimoni escrit o fotogràfic d’aquesta festa única i multitudinària que, com sempre, ha comptat amb l’assistència d’una nodrida presència de representants institucionals i del teixit econòmic i social del nostre territori.