Indemnitzacions de gairebé 2 MEUR pels aiguats a la demarcació de Tarragona

El Consorci de Compensació d'Assegurances, adscrit al Ministeri d'Economia, preveu rebre 510 sol·licituds pels aiguats d'entre el 17 i el 21 d'octubre

0
268
Circ Raluy Legacy 728×90

El Consorci de Compensació d’Assegurances (CCS), entitat pública empresarial adscrita al Ministeri d’Economia i Empresa, estima que les indemnitzacions pels efectes dels aiguats a la demarcació de Tarragona entre el 17 i el 21 d’octubre pujaran fins a 1,8 milions d’euros. En total, calculen que pels temporals de les darreres setmanes, que a Tarragona han afectat sobretot a les Terres de l’Ebre, es tramitaran unes 510 sol·licituds d’ajut. Fins aquest dimecres han rebut 78 peticions provinents de les comarques tarragonines.
D’altra banda, el CCS també té en consideració les inundacions dels dies 8 i 10 d’octubre a Tarragona, que van afectar especialment a Mallorca i també a Màlaga. En aquest episodi, el cost de les indemnitzacions podria fregar els 27 milions d’euros entre les tres zones. Pel 14 d’octubre, amb els efectes de ‘Leslie’, amb incidència especial a Catalunya, s’esperen unes mil sol·licituds per un import estimat de 3 milions d’euros.

El CSS preveu que el conjunt de temporals i inundacions d’entre el 8 i 21 d’octubre a Espanya faci arribar 16.600 sol·licituds d’indemnització i que l’entitat hagi d’abonar un import aproximat de 80 milions d’euros als assegurats que han patit danys personals o als béns.

Les sol·licituds d’indemnització es poden dirigir al CCS a través del centre d’atenció telefònica o per internet, a través de la seva pàgina web. Per a atendre la valoració del conjunt de danys produïts pels temporals, el Consorci ha desplaçat 165 pèrits a les zones afectades de l’Estat espanyol. Aquesta és una xifra que també podria incrementar si reben més sol·licituds de les que han previst.

FER UN COMENTARI