Els hotels de la Costa Daurada esperen omplir el 75% aquest pont de Tots Sants

Càmpings i apartaments són optimistes també pel que fa a l'ocupació mentre que els allotjaments rurals de les Terres de l'Ebre es poden quedar en un 15%

Els hotels de la Costa Daurada esperen omplir de mitjana un 75% de les 18.000 places disponibles per aquest pont de Tots Sants, segons les dades facilitades per la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT). Els dies més forts, divendres i dissabte, l’ocupació podria fregar el ple, sobrepassant el 90%. Els hotelers coincideixen que és un bon pot, llarg i ben situat dins del calendari: pràcticament la meitat dels 86 establiments associats obren aquests dies i alguns aprofitaran per tancar a partir de dilluns. També valoren amb optimisme l’ocupació el sector dels apartaments, que preveu una mitjana del 65%, mentre que els càmpings calculen que ocuparan un 80% de les places de bungalows i mobil home. Per contra, les expectatives no són tan bones als allotjaments rurals de les Terres de l’Ebre, on l’ocupació podria rondar el 15%, sobretot, a la zona del Delta.
La previsió d’ocupació hotelera a la Costa Daurada podria assolir el màxim d’aquest pont festiu els pròxims divendres i dissabte, quan molts establiments poden fregaran el ple mentre que d’altres poden quedar-se en un 80%. Amb un 36% de l’oferta en funcionament, una quarantena d’hotels han posat a disposició 18.000 del total de 49.324 places, els hotelers esperen rebre clients, principalment, de proximitat: sobretot catalans, francesos i alguns grups de nòrdics. Molts venen atrets per l’oferta lúdica específica de Halloween que promou Port Aventura. D’altres esperen dedicar aquests dies a la pràctica d’esports com el golf. També hi haurà presència de grups d’avis dels viatges organitzats per l’Imserso.

El sector dels apartaments, per la seva banda, espera una ocupació mitjana del 65% per aquest pont, segons dades de la mateixa FEHT. Una xifra destacable just una setmana després que l’afluència de visitants pel Rally de Catalunya acabés omplint en un 90% l’oferta dels associats. Amb tot, es mostren prudents davant la incertesa de la previsió meteorològica aquesta tardor i el fet que, en funció d’això, molts clients s’acaben desdient a última hora.

També el sector dels càmpings espera amb optimisme aquest pont de Tots Sants. Auguren una millor ocupació que la dels últims anys per la concatenació de quatre dies pràcticament festius. L’ocupació de bungalows i mobil home podria superar de mitjana el 80%, molt per sobre de les parcel·les. Els clients dels càmpings seran, majoritàriament, famílies catalanes així com també de les zones d’Aragó, Navarra i el País Basc. Durant aquestes dates, a més, molts allotjaments incorporen elements decoratius propis de la festa de Halloween com un reclam més, especialment, per als més menuts.

15% d’ocupació a les Terres de l’Ebre

Aquestes previsions optimistes a la Costa Daurada, per contra, difícilment portaran un increment també d’ocupació de zones com les Terres de l’Ebre. “L’ocupació és molt baixa. La prova és que és un pont que podria ser bo, però després en venen dos més al desembre i venim ja d’un a l’octubre. Hi ha massa ponts i no massa alegria”, reconeix el portaveu de l’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre), Juanjo Bel. Calculen que la mitjana per aquests dies se situarà al voltant del 15%, en el millor dels casos, i es concentrarà sobretot en els allotjaments situats al delta de l’Ebre.

A diferència d’altres celebracions marcades al calendari, el fet que sigui un pont de quatre dies no convida a avançar a aquest dimecres de Castanyada les reserves. “Si fossin dos o tres nits, sí”, apunta. El sector, que ja és coneixedor d’una tendència a la baixa quan arriba l’hivern, confia que per Nadal i Cap d’Any l’ocupació arribi al ple total.