Els escombriaires de Salou es mobilitzen per l’incompliment del conveni de l’UTE

La concentració tindrà lloc demà divendres 29 a les 13:30 h davant les portes de l'Ajuntament

0
625

Els treballadors de la recollida de brossa de Salou es mobilitzaran demà divendres 29 a les 13:30 h davant de les portes del consistori per reclamar la millora de les seves condicions laborals a l’empresa UTE Salou Net. Des del Sindicat de Treballadors (STR) asseguren que aquesta serà la primera de moltes accions que duran a terme fins al 23 de juliol, que tenen una reunió amb l’empresa, i no descarten dur a terme vagues.

El STR manifesta que el conveni que es va firmar a l’any 2014 no es vàlid perquè no es va registrar i, per tant, demana que s’apliqui el conveni del 2012-2013, que sí que està registrat. En aquest, el contracte laboral és d’una jornada de 35 hores setmanals i hi consta una paga en el mes de setembre. Des del STR també denuncien la congelació salarial dels treballadors des de fa anys. “Això no ve d’ara, fa més d’un any que ho estem movent”, anuncia Toni Carmona, representant del STR.

El representant explica que aquesta serà la primera acció per a “informar del que està succeint”; però no es descarta dur a terme una vegada si no veuen cap avança després de la reunió que tenen el pròxim 23 de juliol amb l’empresa UTE Salou Net. “Sabem que fer una vaga afectaria als veïns però si les altres accions no funcionen, l’haurem d’acabar fent”, comenta Carmona. Per això, per tal de que la ciutadania es posi de la seva banda, des del STR estan informant de la seva situació perquè volen “que la ciutadania s’uneixi”. Carmona assegura que “diversos col·lectius ens diuen dia a dia que siguem lluitant i que ànims”.

La posició de l’Ajuntament de Salou
La preocupació per aquest tema ha arribat a diversos regidors dels grups municipals de Salou. Al ple municipal d’ahir dimecres 27, Mario Garcia, regidor del Partit Popular, va posar de manifest el “greu problema” i va assegurar: “Jo mateix vaig fer un prec fa un temps a l’Ajuntament per a que el litigi no fos a més”. I va afegir que si els treballadors afectats arribessin a fer una vaga, això repercutiria als veïns i a la imatge pública de Salou.

Respecte a això, Jesús Barragan, segon tinent d’alcalde i regidor de Serveis Generals, Qualitat i Noves Tecnologies; va declarar: “De moment, crec que no és la nostra missió entrar en les mediacions”. Toni Carmona es mostra indignat sobre aquesta postura i assegura que “la conducta de deixar-ho passar” no funcionarà i, per això, des del STR demanen que “l’Ajuntament faci d’àrbitre” en aquest conflicte.

FER UN COMENTARI