Els comerciants de La Pineda critiquen la bandera negra que li han atorgat a la platja

Va ser atorgada per Ecologistes en Acció per la presència de microsferes de plàstic

0
260

El passat dia 13 de juny Ecologistes en Acció va publicar el seu informe anual on, després d’analitzar 8.000 quilòmetres de platges, atorga banderes negres als punts més perjudicats mediambientalment. A la demarcació de Tarragona, una d’elles va anar a parar a la platja de La Pineda “per abocaments químics industrials”.

Segons l’informe, a la sorra hi ha presència de microsferes de polietilè i poliestirè, plàstics utilitzats en la indústria. Concretament, a cada metre quadrat hi hauria 1.000 boletes, uns 120 milions en els càlculs de Greenpeace. Per això, denuncien una “falta de control per evitar abocaments i pèrdua de matèria primera que produeixen un greu perjudici al sistema marí i terrestre de la zona”.

Els comerciants de La Pineda, molt crítics amb l’informe

Des de la Nova Unió de Comerciants i Empresaris de La Pineda, el seu president, Albert Rodríguez, ha criticat durament l’informe d’Ecologistes en Acció i ha posat en dubte les dades i els motius pels quals han atorgat la bandera negra. Per començar, dubta de la seva objectivitat perquè “el format consisteix a assignar dues banderes negres a cada província litoral sí o sí”. “Perquè no hi ha algunes amb cap o més de dues?”, es pregunta.

A més, assegura que ell va ser un dels voluntaris que van netejar la platja quan es van recollir les dades i que “la zona va quedar limitada a uns 150 metres de platja”. “Del recompte de 1484 boletes que es van trobar en un metre quadrat, es van extrapolar les dades per tota la platja”, reconeix que li van explicar des de Greenpeace. “No sembla gens científic que en una platja de 2.500 metres de llarg i 50 d’ample s’utilitzi la mesura per metre quadrat d’una zona concreta”, diu el president de la Nova Unió de Comerciants i Empresaris de La Pineda, qui critica que Ecologistes en Acció hagi afegit les dades de Greenpeace al seu informe sense contrastar-les”.

Per últim, Rodríguez defensa la Platja de La Pineda i recorda que té excel·lents puntuacions en aplicacions com TripAdvisor i Google per part dels seus banyistes. “Ha aconseguit de forma reiterada la Bandera Blava en disposar d’accés lliure, complir amb la legislació de seguretat, tenir un servei de socorrisme professional en temporada alta i accessos adequats per les persones amb necessitats especials”, afegeix. “La platja de La Pineda és un clar exemple de com la indústria i el turisme cohabiten, amb respecte mutu, a la Costa Daurada i mereix que tot junts continuem cuidant-la perquè sigui un referent turístic”, sentencia.

FER UN COMENTARI