Els alcaldes refermen la seva unitat per les infraestructures ferroviàries

Els tres alcaldes s'han reunit per ratificar el pacte conjunt que inclou prioritats com la implantació del tren tramvia i l’estació intermodal a l’Aeroport de Reus

Avui a l’Ajuntament de Salou, segona ronda de reunions per refermar el compromís dels 5 alcaldes del territori (Tarragona, Reus, Salou, Cambrils i Vila-seca) amb les “necessàries” infraestructures ferroviàries. Els tres alcaldes de Tarragona, Salou i Reus han ratificat el pacte que els municipis van signar el passat abril amb la Generalitat de Catalunya per reclamar a l’Estat que compleixi els seus objectius i que doni solucions a les mancances de serveis ferroviaris que actualment té el Camp de Tarragona.

Els alcaldes continuaran les accions conjuntes per defensar les necessitats “summament necessàries del territori i que necessiten una execució de forma definitiva”, ha explicat Pere Granados, alcalde de Salou. Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que és “la primera vegada que el territori té projectes compartits i unitaris”. I ha afegit: “Abans cadascú anava a la seva i acabàvem tots perdent, però ara estem totalment esperançats i no mourem un mil·límetre del pacte de l’acord que defensem entre els cinc municipis”. Pere Granados també ha destacat que aquest és “un projecte de les persones”.

Els cinc alcaldes traslladaran les seves propostes aquest divendres 14 al Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín. Després dels Reis Mags, els representants municipals han demanat una reunió amb el nou conseller de Territori, Damià Calvet, i una altra amb el nou ministre de Foment, José Luis Ábalos. Respecte a aquestes reunions, Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha assegurat: “Volem fets, volem menys paraules, volem accions i volem competir amb igualtat d’oportunitats”. I ha afegit: “També volem ser la quarta pista de l’aeroport de El Prat perquè això ens ajudara a que hi hagi més vols a l’aeroport de Reus”.