El tradicional Pessebre de Sorra a la Pineda celebra els seus 20 anys

Fins a set artistes de diferents països participaran en la seva construcció

Escultors del Pessebre de Sorra treballant en el seu disseny. Foto: Julio Collado

El Pessebre de Sorra de la Pineda celebrarà aquest Nadal la seva 20a edició. El Parc del Pinar de Perruquet acollirà les espectaculars escultures de sorra que s’aniran esculpint durant aquesta setmana i que es podrà visitar en aquest espai fins al 6 de gener. El Pessebre de Sorra tindrà unes dimensions de 200 m2 de superfície i estarà format per 280 m3 de sorra, fet que suposa manipular i treballar amb més de 400 tones de sorra.

Fins a set artistes provinents de Bèlgica, Holanda, Dinamarca, Portugal, Letònia i també catalans donen forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent, aconseguint un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetllarà a mesura que les escultures es vagin alçant.

“És el meu primer Pessebre i em fa molta il·lusió participar perquè és una tradició molt arrelada al municipi”, ha expressat la regidora de Turisme, Cristina Cid. Per la seva part, la coordinadora del Pessebre, Núria Vallverdú, ha explicat que darrere la seva construcció hi ha dies de feines en què “es fa una pluja d’idees i, una vegada tot l’equip es posa d’acord en una, cadascú dissenya la seva escultura individualment i es fa una posada en comú per unir totes aquestes escultures en un mateix llenguatge”.

Disseny d’una de les escultures del Pessebre de Sorra de la Pineda. Foto: Julio Collado

Diverses activitats al voltant del Pessebre

Al voltant del Pessebre, s’han organitzat diverses activitats familiars gratuïtes. D’una banda, el dia 14 de desembre, a les 12.00 h, tindran lloc unes cantades de nadales a càrrec de la Coral Nova Unió de Vila-seca, mentre que el dissabte 21 de desembre, a la mateixa hora, serà el torn dels Cantaires de la Pineda.

A més, els dies 2, 3, i 4 de gener, a les 11.30 h, es faran diversos tallers infantils de temàtica nadalenca. Grans i petits podran deixar volar la imaginació i creativitat als tallers de “Decoració per l’arbre de Nadal”, “Fem postals de felicitació de Nadal” i “Xapes nadalenques”, respectivament.