El Ple de Vila-seca debatrà l’adhesió al programa Municipi Cooperatiu

Vila-seca en Comú defensarà en el Ple Municipal d’aquest divendres l’adhesió al Programa Municipi Cooperatiu, impulsat per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya

El Grup Municipal de Vila-seca en Comú, conscient de l’importància de la promoció del cooperativisme i les cooperatives, defensarà al ple municipal del proper divendres la adhesió al programa Municipi Cooperatiu. La iniciativa està impulsada per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, organització empresarial que agrupa i representa les empreses cooperatives de treball a Catalunya.

El programa té com a objectiu general promoure el cooperativisme de treball a partir d´accions concretes per la difusió del model cooperatiu, la creació de noves cooperatives i l´enfortiment del teixit cooperatiu. Les seves accions estan coordinades per la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya i les administracions locals.

Tal i com assenyalen els Comuns, durant els últims anys a Catalunya s´ha registrat un augment de l’interès per la creació de cooperatives, empreses basades en principis que promouen la participació de les persones, fomenten l´ocupació estable i l´arrelament al territori. A més, manifesten que “un dels objectius prioritaris del seu programa electoral és impulsar l’economia social i cooperativa per avançar cap a una economia al servei de les persones”.

Segons la formació encapçalada per Elisabet Sánchez i Mario Téllez, amb aquesta adhesió, no només pretenen potenciar el cooperativisme, sinó també “la transformació social que representen els seus valors dins l´economia”.