Dotze municipis tarragonins reben el reconeixement de Viles Florides

Vila-seca, amb quatre Flors d'Honor, és el municipi amb la puntuació més alta de Tarragona

El moviment Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC), ha lliurat aquest divendres les Flors d’Honor 2019, els reconeixements als municipis que treballen per la transformació dels espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds.

La principal novetat de la gala de premis, celebrada enguany a Lloret de Mar, ha estat el lliurament de la Flor d’Or, un premi de nova creació per distingir el municipi que millor ha treballat el seu verd urbà durant el darrer any, independentment del número de flors. En la seva primera edició, la Flor d’Or ha recaigut sobre la ciutat d’Olot.

D’altra banda, un total de tretze municipis han estat reconeguts amb quatre Flors d’Honor, la màxima puntuació obtinguda fins ara –el jurat de Viles Florides pot puntuar amb fins a cinc Flors d’Honor. Els municipis que s’encabeixen en aquesta categoria són els dotze que ja hi havia l’any passat: Almacelles (Segrià), Bagergue (Val d’Aran), Cardedeu (Vallès Oriental), Figueres (Alt Empordà), Llinars del Vallès (Vallès Oriental), Lloret de Mar (Selva), Malgrat de Mar (Maresme), Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Olot (Garrotxa), Sant Cugat (Vallès Occidental), Sant Hilari Sacalm (Selva) i Vila-seca (Tarragonès), i Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), que s’afegeix al quadre d’honor de Viles Florides.

En total, són 135 els municipis que aquest 2019 ha treballat dintre del moviment promogut per la CHOC per fer créixer el verd a Catalunya. A més dels 13 municipis amb quatre Flors d’Honor, n’hi ha 53 amb tres Flors d’Honor; 57 amb dues Flors d’Honor i 10 amb una Flor d’Honor. A la província de Tarragona, Vila-seca és l’únic municipi que gaudeix de les quatre Flors d’Honor, mentre Calafell, Prades, Reus, Riudoms, Sant Carles de la Ràpita, Salou i Torredembarra en tenen tres i Altafulla, Botarell, Vinyols i els Arcs i Horta de Sant Joan tenen dues Flors d’Honor.