Disputa a Salou per la moció de Ciutadans

La moció ha rebut 13 vots en contra, 2 abstencions i 6 a favor

0
1273

L’Ajuntament de Salou ha tombat la moció del grup municipal Ciutadans contra els actes violents perquè ja hi ha una aprovada amb el mateix objectiu. L’alcalde de Salou, Pere Granados ha remarcat que Salou ja es va declarar “com un municipi contra tota la violència en una moció aprovada conjuntament”. I ha afegit: “Salou està en contra de la violència, vingui d’on vingui”. A això s’ha afegit el tercer tinent d’alcalde, Toni Brull, assegurant que “tots els asseguts en el plenari estem en contra dels actes violents”.

En un primer moment, la moció del grup municipal era a favor de la convivència i suport incondicional a quantes persones, partits i associacions estan sent objecte de les actuacions violentes i atemptatòries als seus més elementals drets, inherents a la llibertat individual i col·lectiva. Després de les diferents aportacions dels grups municipals (com la de Toni Brull que ha assegurat que la moció presentada per Ciutadans “només mira la situació des de la seva òptica”) i Ciutadans ha reformulat la seva moció per ser “en contra dels actes violents”, que ha rebut 13 vots en contra, 2 abstencions i 6 a favor.

José Sentís, regidor de Ciutadans a l’Ajuntament, ha explicat que “cridar-nos fatxes és ser analfabet polític i, si és només perquè suportem o no al separatisme pel qual ens diuen fatxes, estan molt equivocats”. Sentís ha defensat la moció del seu grup municipal assegurant: “Nosaltres demanem a les institucions properes seny sobre el qual està passant avui a Catalunya i advoquem a la convivència”. I ha afegit: “En aquesta moció demanem que aquest Ajuntament clami en contra de la violència, vingui d’on vingui, i per la convivència”.

El Partit Popular ha aprofitat l’ocasió per recordar que el grup municipal va presentar una moció en el plenari del mes d’abril de rebuig als actes violents ocorreguts a Catalunya i que aquesta va ser rebutjada amb 8 vots en contra, 7 abstencions i 6 vots a favor. Mario García, portaveu del PP, ha assegurat: “No condemnar la violència és estar a favor d’aquesta; és jugar amb foc i un acte d’irresponsabilitat que pot tindre grans conseqüències”.

Per la seva banda, el grup municipal d’Esquerra Republicana (les dues abstencions del ple municipal) ha declarat, el portaveu del partit Alexandre Boquet, que la redacció de la moció era “falsa, molt incívica i carregada d’hipocresia”. Boquet ha volgut remarcar: “Nosaltres no podem donar suport a això que intenta, de manera continuada, generar confrontació per tindre vots”.

Punts del plenari aprovats
En el plenari d’agost s’han aprovat per unanimitat l’acta de delimitació territorial entre els municipis de Salou i Cambrils, signada el dia 10 de juliol de 2018 a la Casa Consistorial de Cambrils. També per unanimitat, s’ha aprovat el complement de la prestació econòmica en situació d’incapacitat temporal i de l’aplicació de l’increment salarial del 0,25% addicional a l’1,5% aplicat al personal al servei de l’Ajuntament de Salou.

FER UN COMENTARI