Detinguts dos homes per cometre vuit robatoris a gent gran quan sortien del banc al Barcelonès, Garraf i Tarragonès

Aquest tipus de furts es coneixen amb el nom de “cogoteros” i buscaven les víctimes en zones properes a entitats bancàries d’arreu de Catalunya

Imatge dels Mossos d'Esquadra
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell i de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir, el dimecres 2 d’octubre, dos homes de nacionalitats peruana i xilena, de 46 i 58 anys, i veïns de Barcelona i Cornellà de Llobregat, com a presumptes autors de sis delictes de furts i per pertinença a grup criminal.
La investigació es va iniciar el mes de setembre quan els investigadors van tenir coneixement d’un grup de persones que es dedicarien a cometre delictes contra el patrimoni i es va crear un equip conjunt de treball amb investigadors de la DIC i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell.
Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van comprovar com quatre persones es reunien diàriament per cometre furts especialitzats, coneguts normalment com a “cogoteros”, a persones d’edat avançada.
Els investigadors van aconseguir acreditar el modus operandi del grup criminal. Un membre del grup recercava per una zona amb entitats bancàries, de qualsevol població del territori català, a la possible víctima i la seguia fins a l’entitat on comprovava el reintegrament que realitzava en efectiu. Aquest donava l’avís a dues dones que feien el seguiment de la víctima fins al seu domicili i aprofitaven qualsevol excusa per accedir al portal i així acompanyar-la fins a l’ascensor, on la distreien amb l’objectiu de cometre el furt.
El quart membre del grup les esperava fora, a la via pública, i marxaven del lloc amb un vehicle.
Els investigadors van acreditar un total de sis fets delictius comesos per aquest grup delinqüencial, concretament als municipis de Badalona, Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.
Finalment, el matí del 2 d’octubre, l’equip d’investigadors va localitzar a Barcelona dos dels membres del grup criminal, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d’edat avançada, i els van detenir.
Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs.
La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.