Demanen 23 anys de presó per a l’acusat de matar la seva exparella en un cotxe

Després de propinar-li unes 40 ganivetades, l’home es va personar a la comissaria per confessar el crim

 La fiscalia sol·licita 23 anys de presó per a Abderrahmane H., un home de 44 anys que està acusat d’assassinar la seva exparella a l’interior del cotxe d’ella a Salou (Tarragonès). El 25 de juny de l’any passat, l’home li va clavar unes 40 ganivetades i després va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra per confessar el crim. Segons l’escrit d’acusació del fiscal, la víctima i l’acusat havien mantingut una relació sentimental d’uns vuit anys que es va trencar a mitjan febrer del 2017. Després de posar fi a la convivència, la víctima va iniciar una nova relació sentimental amb un altre home a l’abril. Segons la fiscalia, des de principis de maig l’acusat insistia en reiniciar la relació amb la noia, que tenia 30 anys. En aquest sentit, intentava contactar amb ella trucant-la de forma reiterada al seu telèfon mòbil i freqüentava la geladeria del nucli de la Pineda, a Vila-seca, on ella treballava.
El 25 de juny del 2017, entre les 5:30 i les 6:30 hores, davant la sospita que Fadoua hagués començat una nova relació sentimental, l’acusat es va situar en un lloc proper al domicili de la noia, a Cambrils (Baix Camp), amb un ganivet de cuina de 19 centímetres de fulla i amb una empunyadura de plàstic d’uns 14 centímetres de longitud.

L’acusat sabia que Fadoua sortiria del seu domicili a una hora determinada per dirigir-se al seu lloc de treball. Un cop la noia ja era al carrer i es va introduir al seu vehicle Peugeot 206, l’acusat va aprofitar per pujar al seient del copilot i li va manifestar la seva intenció de dialogar sobre l’estat de la seva relació sentimental.

Segons el fiscal, van marxar plegats per la carretera T-325, més coneguda com el Vial de Cavet, que uneix Salou i Cambrils. A l’alçada del punt quilomètric 1,9, però, la noia va aturar el vehicle de forma sobtada atès que l’acusat, per sorpresa, i “actuant amb la intenció d’acabar amb la vida de Fadoua o sent conscient que podia ocasionar-li la mort”, va treure el ganivet de cuina i li va propinar cops i unes 40 ganivetades en diverses parts del cos.

L’agressió li va produir la mort immediata per xoc hemorràgic degut a les ferides d’arma blanca al tòrax, amb afectació en òrgans com el cor i els pulmons. En concret, l’acusat li va produir dues ferides al coll, sis a l’esquena, quatre al tòrax i a l’abdomen, dotze a la cara, setze ferides i hematomes als braços i una a la cama, segons l’estudi forense.

Segons el fiscal, Abderrahmane H., veí de Vila-seca i de nacionalitat marroquina, va propinar totes aquestes ganivetades “amb la intenció d’augmentar el dolor de Fadoua o sent plenament conscient que amb la seva actuació n’augmentava el dolor”.

Confessió a la comissaria dels Mossos 
Després de cometre els fets, cap a les 8:30 hores del 25 de juny, l’acusat va acudir a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Salou (Tarragonès). Allà va comunicar als agents “que havia discutit amb la seva exparella i que l’havia mort a ganivetades, sense alterar l’escenari del succés ni realitzar cap actuació que dificultés l’esclariment dels fets”, recull l’escrit del fiscal.

Els agents van localitzar el cadàver al seient del conductor amb múltiples ferides d’arma blanca arreu del tronc i amb evidents símptomes d’acarnissament. D’altra banda, la víctima, que tenia 30 anys, va deixar una germana, el pare i la mare, els quals tenien “una gran dependència afectiva i familiar” respecte d’ella. Per la seva banda, l’acusat es manté en presó provisional des del 25 de juny del 2017. Segons fonts judicials, no constaven denúncies prèvies en la parella.

Traïdoria i acarnissament 
Segons el fiscal, els fets constitueixen un delicte d’assassinat amb traïdoria i acarnissament amb l’agreujant de parentiu i la circumstància atenuant de confessió. Per aquest motiu, el ministeri públic sol·licita una pena de 23 anys de presó i la prohibició d’aproximar-se a menys de 1.000 metres o comunicar-se amb els familiars de la víctima durant un període de 25 anys.

El fiscal també sol·licita que l’acusat indemnitzi els pares de la noia amb 100.000 euros pel perjudici moral causat i a la germana amb uns altres 90.000 euros. El judici se celebrarà en els pròxims mesos a l’Audiència de Tarragona.