La Creu Roja a Tarragona busca 150 socorristes aquàtics per aquest estiu

Les proves teòriques i físiques es faran el 27 i 29 d’abril,respectivament

La Creu Roja a Tarragona busca 150 persones per treballar aquest estiu com a socorristes aquàtics en platges i piscines de la demarcació. Les inscripcions per a l’oferta de feina estan obertes fins el proper 22 d’abril a la pàgina web de la Creu Roja.

La seva tasca consisteix en realitzar tasques i funcions de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme aquàtic, a més d’atenció sanitària i social als banyistes. Els candidats han de complir una sèrie de requisits, entre els quals hi ha tenir el graduat de
l’ESO, disposar de la titulació de socorrista aquàtic, estar inscrit al Registre Oficial de
Professionals de l’Esport de Catalunya (ROPEC) o estar autoritzat per a l’ús de desfibril·ladors externs.

Els candidats hauran de passar un procés de selecció que consistirà en dues proves: una teòrica que es realitzarà el 27 d’abril i una altra de física, prevista per al 29 d’abril. Aquesta darrera consistirà en una prova de Suport Vital Bàsic Instrumentalitzat, una prova de resolució de cas pràctic i una d’aptituds físiques, que consistirà en córrer 200 metres per la sorra, nedar 400 metres al mar i córrer 100 metres més a la sorra, amb un temps màxim de 20 minuts. A banda, també es valorarà l’experiència, així com el CV, i es farà una entrevista personal. La Creu Roja a Tarragona té una àmplia experiència en el servei de platges a la demarcació.

L’any passat, per exemple, va prestar l’atenció i vigilància a 25 platges del litoral tarragoní, amb una plantilla de 130 socorristes. A la ciutat de Tarragona, el servei es presta des de fa més de 60 anys i l’estiu del 2017 es van realitzar més de 2.200 assistències sanitàries.