Constantí organitza la Setmana de l’Orgull LGTBIQ+ amb actes diversos

Del 28 de juny al 3 de juliol, Constantí celebrarà la setmana de l’orgull LGTBIQ+ amb diverses activitats culturals i festives organitzades per l’Ajuntament amb la col·laboració de “Les Forques” Associació d’Amics del Teatre de Constantí. El 28 de juny es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGTB, i al voltant d’aquesta data s’han organitzat diversos esdeveniments per reivindicar públicament la lluita per la igualtat i la dignitat dels col·lectius de persones gais, lesbianes, bisexuals i transexuals.

Els actes començaran el dimarts 28 de juny, a les 12 del migdia, amb la lectura del Manifest del dia de l’Orgull LGTBIQ+ al davant de l’Ajuntament.

El divendres 1 de juliol tindrà lloc un col·loqui al Bar de la Societat El Casino, que comptarà amb la participació de Mons Buyó, del Col·lectiu Gènere Lliure i l’Observatori contra l’Homofòbia; i Daniel Santander, estudiant d’Art, que presentarà el projecte “Zona segura” contextualitzant identitats homosexuals a la 3a edat.

El dissabte 2 de juliol, a les 23 hores, es presentarà al carrer Major l’espectacle “Nit de Cabaret”. Els actes finalitzaran el diumenge 3 de juliol amb la Rua de l’Orgull LGTBIQ+, que sortirà des de la plaça de les Escoles Velles i recorrerà diferents carrers. En acabar la rua, al carrer Major, tindrà lloc un final de festa presentat per la periodista Elsa Ruiz, amb actuacions musicals i un DJ.

Amb aquesta setmana d’activitats culturals i festives, Constantí referma un any més el seu compromís per fer efectius els drets de les persones LGBTI i per lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere

El dia Internacional del l’Orgull LGTB té lloc entorn del 28 de juny o bé el primer dissabte posterior a aquest, data en què es commemoren els aldarulls de Stonewall que van tenir lloc a Nova York (EUA) el 1969 i que es considera que marquen l’inici de l’alliberament homosexual.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Violen una dona en un narcopís del Raval de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió sexual a una dona en un pis ocupat del…

5 hores fa

Balaguer acull el concert central del Seminari Internacional Cerverà-Jordà

Després d’endegar-se el certamen en record a Teresina Jordà ahir dimarts a la tarda al…

6 hores fa

Cau un nen d’un segon pis en un centre comercial a Catalunya

Un nen menor d'edat va caure aquest dilluns, 8 d'agost, des del segon pis del…

6 hores fa

ATENCIÓ: Investiguen una punxada a una noia a Sant Julià

Els serveis policials d'Andorra estan investigant, en aquests moments, una possible punxada per submissió química…

6 hores fa

ÚLTIMA HORA: Un aparatós incendi provoca talls a l’AP-7

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit durant la tarda d'aquest dimecres, l'AP-7 ha…

7 hores fa

ÚLTIMA HORA: Un aparatós incendi provoca talls a l’AP-7 a Biure

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit durant la tarda d'aquest dimecres, l'AP-7 ha…

7 hores fa

Esta web utiliza cookies.