Constantí mostra la seva solidaritat amb una gran participació en la campanya de donació de sang

0
53
La campanya especial de donació de sang que s’ha celebrat aquest divendres 20 de març al Pavelló Poliesportiu de Constantí ha estat tot un èxit. El Banc de Sang i Teixits ha fet aquesta campanya per recollir reserves donada la situació excepcional provocada pel coronavirus, el Covid-19. Es vol així augmentar les reserves i garantir l’assistència sanitària als hospitals.
Han estat prop de 40 persones les que aquest divendres a la tarda s’han traslladat fins al Pavelló Poliesportiu per donar sang. Tot un èxit de participació, i és que no es va poder agafar a totes les persones i fins i tot alguns van haver de marxar sense poder fer la donació, un fet força inusual. Des de l’Ajuntament de Constantí, a través de les xarxes socials oficials, es va donar les gràcies a la col·laboració ciutadana i es va agrair la solidaritat dels convilatans en les circumstàncies actuals.
Durant la donació es van prendre les mesures de precaució adequades: els donants es van poder rentar les mans i disposaven de gel esterilitzant en arribar al Pavelló, es va guardar la distància mínima d’un metre amb la resta de persones i se’ls va donar un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari. També se’ls va prendre la temperatura i el personal sanitari portava guants i mascareta.
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals. Des de l’arribada del coronavirus, el nombre de donacions ha baixat i durant els propers dies es preveu que ho faci encara més.