Una catedràtica de Reus disputarà el càrrec a l’actual rector a la URV

És el segon cop en la història de la Universitat que es presenten dues candidatures al Rectorat: la de Josep Anton Ferré i la de la candidata María José Figueras

Una catedràtica de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de Reus disputarà el càrrec a l’actual rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Aquest dilluns al matí s’ha obert el termini de presentació de candidatures de rector o rectora per a les eleccions 2018, el rector actual, el catedràtic de Mecànica de Fluids, Josep Anton Ferré, ha fet efectiva la seva, i també la nova candidata, María José Figueras, catedràtica de l’àrea de Microbiologia. Des de la URV es recorda que per ser candidat/a s’ha de ser catedràtic/a funcionari/a de la Universitat. El termini de presentació de candidatures acaba el dia 17 d’abril. És el segon cop que a la Universitat s’haurà de votar entre dues candidatures. L’altre precedent es va donar just fa quatre anys enrere, quan precisament es van presentar Ferré i un altre candidat, Agustí Segarra -àrea d’Economia. Va sortir elegit i des d’aleshores exerceix de rector de la URV.
Així doncs, Ferré es presenta per segon i darrer cop -els mandats són de quatre anys i només es pot repetir una vegada. Als anys 90, també es van anunciar dues candidatures però, finalment, una es va retirar. En aquestes eleccions, la Universitat hi vota tota la comunitat educativa, si bé el vot de cada col·lectiu, segons marca la llei, té un pes diferent.

Josep Anton Ferré, del Departament d’Enginyeria Mecànica, ha formalitzat la seva candidatura al registre general de la Universitat, i María José Figueras, al registre auxiliar del campus Bellissens. A partir d’aquest moment ja poden començar la campanya electoral, que s’estén fins al dia 14 de maig, vigília de les eleccions, que es faran el 15 de maig.