Aproven la contractació de la fase I de les obres de renovació integral al C/ Carles Buïgas

0
234

La Junta de Govern Local (JGL) de Salou ha aprovat, recentment, la tramitació per a la contractació de la fase I de les obres de renovació integral al carrer Carles Buïgas de Salou i dels trams dels carrers que hi conflueixen.

El pressupost base de licitació és de 2.782.073,18 €, IVA inclòs.

La primera fase inclou des de l’inici de l’avinguda Carles Buïgas a tocar amb la plaça de la font lluminosa i l’avinguda d’Andorra i fins al c. Murillo, així com els carrers adjacents Terol i Passatge sense nom, a la banda de muntanya; i el començament del c. Bilbao i el Passatge del Dr. Pigem, a la banda de Mar.

El termini de la recepció d’ofertes és de 26 dies naturals comptats des de l’endemà de la publicació de l’anunci de licitació del contracte en el perfil del contractant (el 22/02/2020).

El termini total d’execució és de 7 mesos i mig, a comptar des de la formalització de l’acta de comprovació del replantejament, prevista, inicialment, pel 15 de setembre de 2020.

Transformació

L’Ajuntament de Salou va portar a terme durant l’any 2017 una prova pilot de conversió en zona de vianants d’una part de l’avinguda Carles Buïgas, en concret, del tram comprès entre el carrer Murillo i el carrer Saragossa. Es tractava d’una prova pilot, d’un assaig on es cercava la validació de determinats plantejaments, bàsicament i principal el de la transformació de l’avinguda Carles Buïgas en zona de vianants, tal i com ja es va fer al carrer Saragossa fa força anys.

Un cop passat aquest període i atès que l’Ajuntament restava pendent de redactar el projecte definitiu de re-urbanització del carrer, i una vegada analitzada l’actuació de prova i haver obtingut la informació necessària per redactar una proposta de futur, atès que la prova pilot va comportar un bon grau de satisfacció pel que fa a la transformació en zona de vianants, l’empresa TADEC S.L.P. va redactar el projecte executiu de les obres ordinàries de renovació integral del carrer Carles Buïgas de Salou i dels trams dels carrers que hi conflueixen.

Amb una llargada d’aproximadament un quilòmetre, el carrer Carles Buïgas és la prolongació natural del passeig Jaume I i l’encarregat d’enllaçar-lo amb l’entorn de la platja dels Capellans i vertebrar, per tant, el barri est de Salou. La posició relativa d’aquest barri respecte el mar i el centre de la ciutat el converteix en una de les zones de màxim ús turístic del municipi, del quan l’avinguda Carles Buïgas n’esdevé l’eix central i organitzador.

A més de zona de vianants, és voluntat municipal implantar un model d’urbanització que aporti valors afegits a la zona, que millori la imatge urbana, que satisfaci les necessitats dels residents, que millori el seu atractiu en vistes als comerços, restaurants i altres activitats existents i que, en definitiva, faci a l’àmbit un dels referents de l’activitat turístic-comercial del municipi, incrementi la centralitat de l’avinguda dins l’estructura urbanística de la ciutat i ampliï significativament els residents permanents, que són els que, en definitiva, fan ciutat.

Segons l’alcalde, Pere Granados, “estem assistint a l’inici d’una transformació de la ciutat que millorarà la qualitat de vida de les persones, ja que aquestes guanyaran espai a la circulació rodada”. En aquest sentit, el batlle s’ha referit, també, a “la creació d’una ciutat més sostenible, mediambientalment que, a més, esdevindrà gran espai de connectivitat amb la resta del municipi”.

FER UN COMENTARI