Altafulla inaugura la renovada Oficina de Turisme al Barri Marítim, integrada a la nova Via Augusta

També incorpora un dispositiu tàctil que presenta el municipi en format audiovisual, informació turística, recomanacions, serveis i venda i gestió d’entrades per a esdeveniments

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla ha inaugurat aquest matí les obres de reforma de l’Oficina de Turisme ubicada a la plaça dels Vents, al Barri Marítim. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso; el regidor de Turisme, Pere Gomés, i el regidor de Comerç, Jaume Sánchez, i tècnics municipals.

La reforma ha consistit en la conversió de l’antiga oficina en una dependència clarament oberta a l’exterior, i integrada a la recent obra de Via Augusta, que permet així que l’espai estigui completament obert per les dues façanes durant el seu funcionament, i únicament es tanqui durant l’horari de no obertura, i en dies de pluja o mal temps. D’aquesta manera es considera l’oficina com un espai obert a l’exterior, de ventilació contínua, amb dues entrades tant per Via Augusta com per la plaça dels Vents amb portes corredisses de vidre automatitzades.

Per la seva banda, el regidor de Turisme de l’Ajuntament d’Altafulla, Pere Gomés, ha explicat que és “un projecte que arriba amb la voluntat d’integrar-se a la renovada Via Augusta, i que feia molta falta al municipi, donada la seva antiguitat i la manca de serveis”.

L’oficina ocupa una superfície de 24.04m2, que no s’ha modificat, i compta amb una superfície exterior de 50.51m2, on s’ha disposat un nou paviment, adaptat, com en les dues portes d’accés de les façanes, per a les persones amb mobilitat reduïda.

S’ha canviat la distribució de l’espai, introduint una nova peça, el magatzem, que permet destinar una zona concreta a l’emmagatzematge de capses, catàlegs i altres elements, que es pot guardar de forma organitzada sense alterar l’espai d’atenció al públic. El magatzem també serveix per interposar una estança entre la sala d’atenció al públic i el bany, que no comunica directament amb la zona de visitants.

La sala d’atenció al públic està dividida en dues parts per un moble, la zona d’atenció el públic, destinada als visitants, i la zona d’administració destinada als treballadors de l’oficina. Aquest moble, és el que permet als treballadors realitzar les seves tasques laborals, a la vegada que donar servei als visitants.

Un dispositiu tàctil que funciona les 24 hores del dia durant tot l’any
Més enllà de les obres de reforma de l’oficina, aquest renovat espai compta amb un tòtem de pantalla tàctil que “funciona les 24 hores del dia els 365 dies a l’any”, ha remarcat Pere Gomés. Es tracta d’un dispositiu tàctil que presenta el municipi en format audiovisual, informació turística, recomanacions, serveis i venda i gestió d’entrades per a esdeveniments diversos. Es pot consultar en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, alemany, i rus.

D’aquests dispositius també se n’ha instal·lat als porxos de l’Ajuntament, a la plaça del Pou, on l’usuari també podrà consultar via virtual la informació dels transports públics, aeroports, informació meteorològica, i fer-se una fotografia amb fons d’Altafulla, entre d’altres serveis.

Les previsions per aquesta temporada tornen a augurar un estiu de rècords, on a Altafulla ja va registrar l’any passat una ocupació del 100%. Pere Gomés ha insistit que “no volem morir d’èxit, i que, més enllà de les xifres d’ocupació, el que pretenem des d’Altafulla és seguir amb un model turístic sostenible on el visitant se senti a gust i gaudeixi del nostre municipi”.