Altafulla aprova per unanimitat el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible

Té per objectiu reduir un 25 % les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) abans del 2020

0
554
Circ Raluy Legacy 728×90

Després que a principis d’any l’Ajuntament d’Altafulla realitzés un inventari municipal de consums energètics i emissions de gasos d’efecte hivernacle associades als principals sectors d’activitat, el ple del consistori va aprovar per unanimitat el passat 31 de juliol el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES), que té per objectiu reduir un 25 % les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEH) abans del 2020. Una contaminació ambiental que a Altafulla és causada majoritàriament pels transports i el sector domèstic amb un 44% i un 27% respectivament.

Aquesta acció, que significarà complir els compromisos adquirits en el marc del Pacte d’Alcaldes, pretén que a l’any 2020 s’hagin reduït un 20% les emissions de gasos contaminants en comparació amb el 2005. Per això hi ha programades un total de 29 accions per dur a terme tant en l’àmbit municipal des de l’Ajuntament com en l’entorn domèstic. El regidor de Serveis, Micha Preuss, va assegurar que algunes d’aquestes intervencions ja s’han començat a treballar a la via pública i en equipaments com les escoles la Portalada i el Roquissar, la llar d’infants Hort de Pau, el pavelló i la piscina i les dependències de la Policia Local. Preuss també va afegir que “l’aprovació del PAES ha de ser un pas més a l’hora de rebre subvencions per part de l’administració”.

El regidor de Serveis d’Altafulla preveu en l’àmbit municipal millores en els aïllaments i sistemes de calefacció i refrigeració, així com també en l’enllumenat públic, exemple d’això n’és la il·luminació nova que ha instal·lat la Brigada a l’entorn del Castell. D’altra banda, Preuss considera que cal potenciar l’ús d’energies renovables així com millorar la mobilitat sostenible, amb la creació d’aparcaments per a cotxes elèctrics i l’ampliació de llocs per a bicicletes.

FER UN COMENTARI