Altafulla acull fins dissabte un congrés internacional de biologia, química, física i enginyeria

L’alcalde, Fèlix Alonso, inaugura una trobada que també aprofita per difondre i promoure el turisme a la població i espais com la vil·la romana dels Munts

Altafulla acull des d’aquest dijous 7 de setembre i fins al dissabte dia 9 el ‘6th Annual Workshop on biomaterials and their interactions with biological and model membranes 2017’. Es tracta d’un congrés que periòdicament reuneix científics de diversos punts del planeta i que en aquesta ocasió ha escollit com a escenari i punt de trobada l’Hotel Gran Claustre d’Altafulla.

La trobada s’emmarca dins de les activitats que promou la xarxa SNAL (Initial Training Network Smart Nano-objects for Alteration of Lipid bilayers), que compta amb el finançament de la Unió Europea (UE) a través del programa ‘Marie Curie’.

L’organització va a càrrec del grup de recerca en Nanociència, Materials i Enginyeria Química de la Universitat Rovira i Virgili (URV), encapçalat pel Doctor Vladimir Baulin, veí d’Altafulla i professor del Departament d’Enginyeria Química. Les seves línies d’investigació se centren en la ciència dels materials, els fenòmens d’interfície, la nanotecnologia, la termodinàmica estadística i la simulació molecular, i la termodinàmica.

La cita reuneix durant tres dies experts en biologia, química, física i enginyeria d’arreu del món que, al llarg de les diverses sessions, comparteixen les seves experiències i coneixements de manera interactiva. A Altafulla hi ha prevista la participació de representants de Dinamarca, Holanda, el Regne Unit, Alemanya, França, Israel, Canadà, Suècia i els Estats Units.

Mitjançant diverses sessions i grups de treball al llarg dels dies que dura l’esdeveniment, el ‘workshop’, de caràcter multidisciplinari, té programat posar sobre la taula qüestions com la interacció de polímers sintètics, nanopartícules, proteïnes i biomolècules amb membranes fosfolipídiques cel·lulars.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, és l’encarregat de donar el tret de sortida a la trobada, aquest dijous a les 8.45 h. El programa, a més, també contempla la difusió i promoció turística d’Altafulla, amb una visita a la vil·la romana dels Munts el divendres dia 8 a les 15.30 h., així com una activitat de divulgació científica oberta al públic el dissabte dia 9 a les 19.00 h. al passeig de Botigues de Mar del Barri Marítim.

La descripció, assistents i programa del Congrés es pot consultar al lloc web.