35.000 euros els danys en centres educatius del Camp de Tarragona durant l’1-O

L’institut Comte de Rius de Tarragona és un dels més afectats, amb vuit portes esbotzades i una dotzena d’ordinadors requisats

El Departament d’Ensenyament ha xifrat en uns 35.000 euros els danys ocasionats en centres educatius dels serveis territorials de Tarragona per la irrupció d’agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil durant la jornada de l’1-O. Un dels centres més afectats és l’institut Comte de Rius del barri de Sant Pere i Sant Pau de Tarragona, on aquest dilluns l’activitat educativa s’ha reprès amb normalitat, però amb “impacte” en la comunitat pels fets succeïts. Segons ha explicat a l’ACN el cap de l’estudis, Josep Maria Solé, els danys materials de la intervenció policial s’han xifrat en 11.800 euros. Destaquen les vuit portes esbotzades en diferents espais com aules, despatxos, sales de professors i magatzems; la trencadissa del vidre de l’entrada; armaris forçats i dotze ordinadors “arrencats” pels agents de la biblioteca del centre.

El delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, ha lamentat que moltes escoles i instituts hagin patit danys i que els agents també “robessin aparells electrònics i requisessin objectes personals” a persones que conformaven les meses. “Són fets molt greus que veiem amb preocupació”, ha explicat. Peris ha afegit que estan fent un recompte dels danys en altres seus de la Generalitat, com la del Departament de Territori de Tarragona, que va patir “desperfectes importants” en la seva porta, així com en seus d’entitats privades que també van cedir espais.

Intervencions policials en nombrosos punts del Camp de Tarragona

A la ciutat de Tarragona, les forces policials de l’Estat van irrompre a l’Institut Comte de Rius, l’Institut Tarragona, l’IES Torreforta, l’institut de Sant Salvador, el centre cívic de Campclar, els serveis territorials de Territori i l’Institut Antoni de Martí i Franquès -en aquest últim cas, dissabte a la tarda, per part d’una vintena d’agents de la policia espanyola-.

A Vila-seca, els agents van intervenir al local de l’associació de veïns La Formiga; a Cabra del Camp la sala del sindicat; als ajuntaments de Montferri, Llorac, Forès i Masllorenç; a la llar d’avis municipal de Sarral; al col·legi Rocabruna de Picamoixons; al CEIP M.Castellví de Vilabella; al casal Puigpelat Raval; a Alió; a l’escola Abel Ferrater de la Selva del Camp, i a l’INS Antoni Ballester de Mont-roig del Camp.