Pere Segura, entre governar en solitari o pactar

El relleu de Poblet, Pere Segura, perd la majoria històrica al municipi, però manté l’hegemonia

Pla mitjà de Pere Segura, successor del fins ara alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i candidat del partit Vila-seca Segura, la formació guanyadora del 26-M, en una entrevista a l'ACN a l'Ajuntament. Imatge del 3 de juny del 2019

A Vila-seca (Tarragonès) el futur govern segueix sent una incògnita. Pere Segura, el relleu de Josep Poblet, serà, amb tota probabilitat, el nou alcalde, en mantenir-se com la força més votada, amb 8 dels 21 escons en joc al consistori vilasecà -3 menys respecte l’anterior mandat. En una entrevista a l’ACN, Segura diu que no descarta governar en minoria buscant pactes puntuals. De fet, és una opció que el convenç. Amb tot, la seva formació, Vila-seca Segura -una nova marca reformulada sota el paraigües de Junts- podria deixar-se estimar per diferents alternatives a fi d’assolir un govern estable, com Decidim Vila-seca o Vila-seca en Comú, cadascun amb 3 regidors. Amb qualsevol d’aquests dos partits, Segura en tindria prou per sumar una majoria absoluta com les que enllaçava el seu predecessor en solitari.

“Avui en dia les majories absolutes no es regalen, es guanyen”. Pere Segura, que s’enfrontava aquest 26-M amb el repte -i alhora la pressió- de rellevar l’històric alcalde convergent Josep Poblet, amb les seves també històriques sis majories absolutes encadenades des del 1995, és conscient que guanyar-se la confiança de l’electorat requereix el seu temps. Ningú discuteix, però, que és el guanyador, amb solvència, d’aquestes eleccions, fet que li permetrà governar. El dilema és si ho acabarà fent en solitari, una opció que a Segura no li desagrada en absolut, o pactarà per assegurar-se un mandat més tranquil. Republicans i comuns entren en l’aritmètica, mentre Cs -segona força més votada, amb 5 regidors- i PSC -amb 2 regidors- en quedarien al marge.

“Ens sentim legitimats per governar sols, però estem oberts a pactar per formar un govern més estable, no ens tanquem a res”, manifesta Segura. “La voluntat d’acord hi és”, afegeix. Segura assegura que són molts els punts en comú amb la resta de partits -com ara el desenvolupament del pla director de la zona esportiva, nous espais culturals o també en matèria de seguretat- i que, a priori, no hi ha línies vermelles prefixades. “No posem límits als acords”. De moment, però, ningú mou fitxa i les converses fins ara mantingudes han estat de caire informal amb la mera inquietud d’explorar el diàleg. Segura no veu difícil que es pogués arribar a una entesa amb un nou soci de govern. “No hauria de ser massa complicat, perquè la voluntat d’acord hi és”, reitera.