Marc Riu, l’alcaldable d’Esquerra per la Canonja

El cap de llista es va presentar ahir al Castell de Masricart acompanyat pel diputat al Congrés Gabriel Rufián i la senadora tarragonina Laura Castel

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Canonja ha escollit Marc Riu com a alcaldable en les pròximes eleccions municipals del 26 de maig. Marc Riu es va presentar ahir a la tarda en un acte públic que va omplir la sala d’actes del Castell de Masricart i que va comptar amb el suport i les intervencions del diputat al Congrés Gabriel Rufián i la senadora tarragonina Laura Castel. El 2015, Marc Riu s’havia presentat com a independent en la posició número 8 de la llista, i ara ho farà com a militant i encapçalant-la.

El canongí Marc Riu, de formació científica -és doctor en Química-, sempre ha tingut vocació de servei, ja sigui a nivell d’associacions o a nivell polític. Explica que ‘sempre he treballat en una segona línia, però a vegades, cal donar un pas endavant, per dignitat i coherència personal’. I afegeix que ‘en aquests temps que corren, quan la democràcia està en perill, som responsables de fer visibles aquestes injustícies i lluitar per fer-les caure’.

El projecte d’ERC a la Canonja neix ‘amb la idea que les coses es poden fer de diferent manera com s’han fet fins ara’. Marc Riu assegura que cal ‘aire fresc’ al poble per acabar amb el monopoli de l’actual equip de govern municipal que té majoria absoluta. ‘Estem il·lusionats per treballar per a la Canonja i volem que tots els canongins i totes les canongines s’impregnin d’aquesta il·lusió, per fer del poble el lloc que tots volem, que tots ens mereixem’, conclou l’alcaldable.