L’Ajuntament de Vila-seca exigeix viure en un espai pròsper i segur

Arran de l'accident produït a IQOXE, la corporació municipal demana revisar protocols perquè un fet com aquest "no torni a succeir"

Foto de la corporació municipal de Vila-seca a les portes del castell. Foto: DMJ.

Aquesta tarda la corporació municipal de l’Ajuntament de Vila-seca s’ha trobat, al complet, al castell del municipi per fer manifestar la seva posició arran de l’accident succeït a IQOXE, l’empresa química de la Canonja on va explosionar un tanc d’etilè el passat dimarts 14 de gener.

L’alcalde, Pere Segura, ha estat l’encarregat de fer públic aquest text acompanyat per la resta de representants dels grups  municipals amb representació al consistori: Vila-seca Segura (VS-Junts), Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía (Cs), Vila-seca en Comú – En Comú Guanyem (VSeC-ECG), Decidim Vila-seca-Acord Municipal (DV-AM) i el Partit dels Socialistes de Catalunya – Candidatura de Progrés (PSC-CP).

Tal com ha dit Segura, aquest manifest representa la unitat de tot el consistori i té un objectiu comú: “que els fets del 14 de gener no tornin a passar”, assegurant que “la rendibilitat no pot estar per damunt de la segurtat” de la ciutadania.

Entre altres, el manifest exigeix “una investigació exhaustiva  que determini l’origen i les conseqüències  de l’accident”, així com implementar, “de manera urgent”, tots els mecanismes de millora de les condicions de seguretat de les activitats existents a la petroquímica. L’objectiu de tot pegat, tal i com ha dit el batlle, és garantir el dret a viure en un espai “pròsper i segur”.

Per altra banda, també han lamentat que l’accident ha “evidenciat” que els protocols de comunicació i control vigents han fallat. És per això que “exigim a la Generalitat de Catalunya l’establiment de canals de comunicació preferents i fiables”.

Finalment, la corporació municipal ha volgut expressar el seu condol i mostrar el seu suport a les víctimes, així com a les respectives famílies i amics.