Acusen Poblet de “vetar” el debat sobre l’1-O a Vila-seca i a la Diputació

Grups a l'oposició asseguren que l'alcalde i president de la institució ha exclòs mocions previstes en plens d'aquest divendres per evitar debatre sobre el referèndum

 Acusen per duplicat Josep Poblet, com a alcalde de Vila-seca i president de la Diputació de Tarragona, de “vetar” el debat sobre l’1-O. D’una banda, Decidim Vila-seca, grup a l’oposició al consistori de Vila-seca -governat amb majoria de CiU-, assegura que Poblet ha “fet ús de la seva facultat” com a batlle perquè en l’ordre del dia del ple d’aquest divendres hagi exclòs la seva moció sobre l’ús d’espais municipals per al referèndum -a la vegada, destaquen que tampoc n’ha inclòs una del PSC, que era en sentit contrari a la consulta. D’altra banda, el grup de la CUP a la Diputació també afirma que Poblet ha “censurat” una moció dels cupaires -també prevista en el ple de la institució d’aquest divendres-, per garantir que els veïns de les comarques tarragonines i ebrenques puguin exercir el seu dret a vot. En resposta a aquest “vet”, la CUP no es presentarà al plenari de la institució supracomarcal.
En una roda de premsa celebrada aquest dijous al matí davant la seu de la Diputació de Tarragona, el diputat de la CUP Èdgar Fernández ha afirmat que, en rebre l’ordre del dia del plenari previst per divendres, “havia desaparegut la moció, sense previ avís i sense cap mena d’informació al respecte”.

Fernández ha assegurat que aquesta situació no és nova, sinó que des de que la formació va entrar a la Diputació, “Poblet (PDeCAT) ja ha censurat fins a tres mocions que no s’han pogut debatre al ple”. Segons Fernández, “aquesta actitud de la presidència constitueix una autèntica anomalia democràtica”.