L’Institut de Constantí guanya la beca Junior Report i tindrà la seva pròpia revista digital

El centre ha estat seleccionat entre  tots els centres de primària i secundària de Catalunya  per formar part de la xarxa del projecte RED (Revista Escolar Digital)

L’Institut de Constantí ha estat guardonat amb la beca de les editorials SM-Cruïlla per poder dur a terme el projecte del Junior Report. El centre ha estat escollit d’entre tots els centres de primària i secundària de Catalunya participants per obtenir la beca, que consta de 2500€, així com de materials, tallers i l’assessorament d’un equip de periodistes professionals, per l’alumnat i el professorat. D’aquesta manera, l’Institut de Constantí se suma als cincs centres del Tarragonès que formen part de la xarxa del projecte RED (Revista Escolar Digital), que busca crear una revista col·laborativa digital d’estudiants de primària i secundària a tota Espanya.

El projecte Junior Report consisteix en l’elaboració d’una revista digital en la que s’hi poden encabir tot tipus de continguts i gèneres periodístics, des de la notícia, fins l’entrevista i el reportatge, des d’una reflexió sobre el #FreeBritney, a un estudi sobre la caiguda de Facebook, WhatsApp i Instagram, fins a reflexionar sobre els camins a l’escola que cada dia han d’emprendre els alumnes.

La particularitat del Junior Report és que el propi alumnat és el protagonista i el director del seu aprenentatge; d’aquesta manera seran els mateixos estudiants els que desenvoluparan totes les tasques per portar a bon port la revista, és a dir, es convertiran en membres de la redacció de l’Institut.

Junior Report: el diari per a joves lectors és una iniciativa de Blue Globe Media, vinculada al diari de tirada nacional La Vanguardia. Els joves alumnes tindran l’oportunitat de gaudir del contacte amb la professió del periodista, però de la forma més actual, ja que les xarxes socials, els fotoreportatges, les enquestes, els gràfics, els podcasts… també hi seran molt presents. A més a més, Junior Report també organitza concursos de relats, i les millors notícies dels joves periodistes opten a ser seleccionades per aparèixer a la versió digital de La Vanguardia.

Aquest projecte es durà a terme de forma transversal per part de tots els departaments pedagògics, serà una iniciativa de centre, i recollirà les mostres de l’alumnat de tots els cursos de la ESO i batxillerat, tot i que especialment es treballarà a l’optativa de l’Ara Escric de 3r ESO, en les tres llengües: català, castellà i anglès.