fbpx
Dissabte, 2 de març de 2024
És notícia

La Canonja donarà un ajut de més de 100 euros a cada veí per la pandèmia de la covid-19

Avatar photo

Els veïns que es trobin a l'atur o s'hagin vist afectats per un ERTO rebran un altre suplement

Pla tancat de l’Ajuntament de la Canonja. ACN

L’Ajuntament de la Canonja (Tarragonès) donarà ajudes econòmiques als veïns empadronats per ajudar-los a atendre despeses bàsiques arran de la crisi de la covid-19. En un ple telemàtic, la corporació ha aprovat concedir un ajut per cada nucli de convivència de 125 euros pel primer membre i de 100 euros més per la resta de persones del nucli, amb independència de la seva situació econòmica. L’Ajuntament també abonarà un suplement de 100 euros per cada veí que s’hagi vist afectat per un ERTO, que es trobés en situació d’atur fins el 14 de març de 2020 o que hagi perdut la feina a partir d’aquesta data. L’Ajuntament mobilitzarà més d’1 MEUR per fer front a la crisi de manera directa.

Segons informa l’Ajuntament, aquests ajuts van destinats a garantir les despeses bàsiques de la llar amb l’objectiu de mitigar els efectes de la pandèmia i consisteixen en una prestació econòmica extraordinària, amb un únic pagament, per facilitar l’adquisició de productes d’alimentació i d’higiene personal, farmàcia, subministraments bàsics de la llar (aigua, llum, gas o altres), o d’altres que es puguin considerar indispensables o necessaris per la situació familiar o personal.

També es preveu concedir ajuts per al comerç, petites empreses i autònoms, atorgant-los liquiditat per contribuir al compliment de les seves obligacions empresarials i al manteniment de la seva activitat i ocupació, així com als que s’han vist obligats a tancar el seu establiment durant l’estat d’alarma o han vist reduïda la seva facturació en relació a la mitjana efectuada en el semestre natural anterior a la declaració.

L’Ajuntament de la Canonja té un pressupost de 12,5 MEUR. El municipi, però, no arriba als 6.000 habitants. Aquest import, molt superior al d’altres viles de mida similar, es deu als impostos que l’Ajuntament ingressa de les indústries químiques situades al terme municipal.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Pere Granados presenta la nova campanya de reactivació turística ‘Salou, millor que mai’

Notícia següent

Les biblioteques municipals de Girona reobren al públic el pròxim dilluns

Notícies relacionades