El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada no se celebrarà l’any 2020

Forma part d'un nou torn rotatiu imposat per la FIA, però es garanteix la seva inclusió al calendari el 2021 i el 2022

El RACC ha triat la primera rotació del Mundial de Ral·lis, davant la decisió de la FIA (Federació Internacional de l’Automòbil) d’establir un calendari amb rotacions que dona entrada a nous països.

D’aquesta manera, el Rally de España, que aquest mes d’octubre celebrarà la seva 55a edició a la Costa Daurada, no constarà en el calendari del mundial de 2020. El RACC, organitzador oficial de la prova des de fa 55 anys (les últimes 29 edicions integrada al Campionat del Món), ha signat un acord amb el promotor del WRC que garanteix l’organització de la prova puntuable per al mundial el 2021 i 2022.

Per al RACC, en el context de rotacions que s’aplicarà a partir d’ara i que afectaran a tots els països organitzadors, garantir la celebració durant dos anys és un fet positiu que permet començar ja a treballar a fons amb aquest horitzó.

Aquesta decisió permet al Club disposar de més temps per aconseguir més recolzaments institucionals i més patrocinadors per finançar una prova que, donada la seva complexitat i exigència, requereix d’un gran esforç econòmic.

El RallyRACC Catalunya-Costa Daurada, Rally de España, que aquest any se celebra del 24 al 27 d’octubre, va generar el 2018 un impacte econòmic en el territori de prop de 50 milions d’euros, va comptar amb més de 192.000 espectadors, un 15% arribats de l’estranger, i va transmetre la imatge del país a 93 milions d’espectadors de TV de tot el món. Aporta així al nostre territori la màxima visibilitat a nivell mundial i contribueix de manera important a generar una gran reputació d’excel·lència organitzativa i projecció internacional.