L’orgue sense moble més alt d’Europa es trobarà a Valls

El projecte s'ha presentat avui en un acte que ha servit per obrir la campanya de mecenatge amb l'horitzó posat a les Decennals de 2021

Valls s’ha proposat estrenar d’aquí a tres anys l’orgue sense moble més alt d’Europa. Tindrà 15 metres i prop de 1.300 tubs. També tindrà tres grans torres inspirades en el campanar de Sant Joan i les dues colles dels Xiquets de Valls. El disseny del mestre orguener Gerhard Grenzing recull sonoritats barroques i romàntiques i incorpora com a singularitat un registre de gralla. La comissió ciutadana per a la recuperació de l’orgue de Valls ha presentat aquest divendres el projecte en un acte al Teatre Principal que ha servit per obrir la campanya de mecenatge amb l’horitzó posat a les Decennals de 2021.
La iniciativa l’impulsa una comissió ciutadana formada per entitats, associacions i agents culturals i musicals (corals, escoles de música i l’Associació Amics de la Música), juntament amb la Parròquia de Sant Joan, la Fundació Ciutat de Valls i els Vallencs de Fora Vila, amb el suport de l’Ajuntament i de la Diputació de Tarragona.

Aquesta comissió s’ha marcat com objectiu que l’orgue serveixi a la ciutat en l’activitat cultural, musical i litúrgica, així com en l’ensenyament d’aquest instrument especialment valuós per la cultura i el patrimoni locals.