Els alumnes del Tarragonès formen part del premi literari escolar amb més participació d’Europa

5000 nois i noies han volgut gaudir d'aquest premi

Com cada any, Òmnium Cultural ha organitzat el 11è Premi Sambori Òmnium de narrativa escolar en català. Aquest premi, l’únic en la nostra llengua que abasta el conjunt de territoris de parla catalana, té com a objectiu col·laborar en la promoció de la lectura i l’escriptura en llengua catalana en els centres d’ensenyament d’arreu del país.

La participació, en aquest premi, ha anat en augment any rere any i en l’edició passada van arribar a la participació total de 130.000 alumnes; fet que el converteix en el premi literari escolar amb més participació d’Europa. Un any més, la participació en aquest premi ha crescut respecte edicions anteriors i ha aconseguit involucrar més alumnes al voltant d’un premi que té com a objectiu principal promocionar la creativitat en llengua catalana a les aules. Així, en els darrers dos mesos, desenes d’escoles i instituts catalans han treballat amb els seus alumnes la redacció i la composició de textos de temàtica lliure que han servit per complementar la feina que diàriament ja és a les aules del nostre país. Un cop fet aquest procés, els professors han escollit tres textos per categoria que representen l’escola en el Premi Sambori Òmnium.

Hi han participat  més de 5000 nois i noies, d’un total de cinquanta-un centres diferents de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.

Els jurats del premi -format per Nuria Naval, Maria Tell, Carme Simó, Fina Masdeu, Anton Baiges i Joan Chavarria  i Meritxell Masip,  responsable del projecte d’Òmnium Baix Camp, en qualitat de secretària del jurat – es van reunir el passat divendres, 3 de març, per escollir els guanyadors entre els 305 treballs pre-seleccionats pels centres.

El dissabte, 18 de març, a les 11.00 h, es va fer públic el veredicte en un acte al Castell del Paborde de La Selva del Camp. L’esdeveniment, que ha reunit més d’un centenar de nois i nois, mestres i familiars i un nombrós públic local, ha consistit  en l’entrega dels 18 guardons als millors treballs de les 6 categories a concurs. La cerimònia de lliurament, presentada pels actors selvatans Roser Martí i Francesc Massana, ha comptat amb l’actuació musical del Grup de Flautes de  l’Escola de Música de La Selva, acompanyats per Núria Serra i Quim Solé.

Els encarregats de donar els guardons han estat la Sra Gisela Muñoz, responsable de projectes d’educació d’Òmnium Cultural, la Sra. Rosa Maria Codines presidenta d’Òmnium Tarragonès, la Sra. Rosa Olivé presidenta d´Òmnium Alt Camp, el Sr. Emili Argilaga, president d’Òmnium Baix Camp, el Sr. Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de Tarragona i el Sr. Josep Masdeu, alcalde de la Selva del Camp.

Finalment, durant el mes de maig, i un cop s’hagi reunit el jurat del premi a nivell de Catalunya, hi haurà la cerimònia de lliurament de premis entre els guanyadors a nivell nacional, en la qual participaran tots els nois i noies guardonats en els certàmens de les diverses demarcacions.