El Festival Internacional de Música celebra els 30 anys amb l’ampliació del número de concerts

Del 3 al 26 d'agost tindrà lloc el 30è Festival Internacional de Música d’Altafulla

La Plaça de l’Església d’Altafulla esdevindrà un any més l’escenari que acollirà del 3 al 26 d’agost el 30è Festival Internacional de Música d’Altafulla, que organitza la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altafulla, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès.

Per celebrar els 30 anys, l’organització amplia el festival a set concerts –fins ara se’n programaven sis- i incorpora a la direcció artística, al costat del prestigiós flautista Claudi Arimany, al mestre Albert Sardà, compositor i catedràtic d’Història de la Música i Estètica del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Ahir al matí s’ha presentat la nova edició del festival que ha anat a càrrec de la regidora de Cultura, Montse Castellarnau; el duet que forma la direcció artística, Claudi Arimany i Albert Sardà, i el coordinador del certamen, l’altafullenc Josep Maria Recasens.

La regidora de Cultura, Montse Castellarnau, va remarcar precisament la trajectòria d’aquests 30 anys de festival, i ha recordat que enguany s’amplia a set els concerts que s’oferiran amb “un ampli repertori de gèneres i estils diferents a altres edicions”. I va afegir: “Altafulla sempre ha tingut la voluntat de ser un referent en la qualitat de la seva programació cultural i mostra d’això són aquests 30 anys”.

Aquest repertori diferenciat d’altres edicions l’aportarà la programació dels concerts d’Albert Sardà “on apostarem pels talents més joves i la música més contemporània dels segles XX i XXI”. Precisament, el concert que donarà el tret de sortida al festival el proper 3 d’agost afegirà aquest contingut a la programació de la mà del quartet de cordes Moana Quartet amb obres de l’impressionisme, expressionisme i nacionalisme de Claude Debussy, el mateix Albert Sardà, Armand Grèbol i Enric Granados. Moana Quartet, està format per Sarah Claman i Carlota Novell, als violins; Anna Ribera, a la viola, i Clara Manjón, al violoncel.

Per la seva banda, Claudi Arimany ha subratllat un cop més que, més enllà de les interpretacions artístiques, Altafulla disposa d’un escenari “immillorable” com és la plaça de l’Església on l’acústica és “excel·lent”.

El festival combina la interpretació de la veu, els concerts de música i cambra, i les actuacions de dansa clàssica. Pel que fa a les entrades, amb un preu de 15€ i amb diferents abonaments i descomptes, la regidora de Cultura ha destacat que la voluntat del consistori és seguir treballant per la cultura i apropar-la a tots els públics. En cas de pluja, els concerts es traslladaran a l’interior de l’Església de Sant Martí.