Els carrers s’omplen d’escultures de llibres a Vila-seca

El projecte "Efímera. Art al carrer" pretén donar-li vida a les obres obsoletes

0
448

El projecte urbà “Efímera. Art al carrer” arriba per tercer any consecutiu als carrers de Vila-seca. Els alumnes de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona han realitzat una desena d’estructures fetes únicament amb llibres obsolets, i els escolars de l’Escola d’Art i Disseny de Reus han dissenyat espais urbans amb experiències relacionades amb la llegenda de Sant Jordi. La intenció del projecte és apropar l’art a la gent i donar-li una nova vida als llibres obsolets.

Les escultures dels alumnes de Tarragona són de llibres en acció. Per exemple, a l’obra de L’Espai de les Peixateries Velles, els llibres “volen”; i a l’escultura del Portal de Sant Antoni hi ha “cortines” de paraules. Per la seva banda, els dissenys dels escolars de Reus és explicar la llegenda de Sant Jordi a través d’un recorregut de la ciutat, de fragments amb el que el públic pot interactuar i la transmissió del color i la llum.

Durant els dies previs de Sant Jordi i fins al pròxim 24 d’abril, diferents espais del municipi com la Plaça de Voltes, el Portal de Sant Antoni, la Rambla de Catalunya, el Carrer Major i el Centre Històric, entre d’altres, tindran figures construïdes amb més de 20.000 llibres. Els llibres eren obres sense utilitat, obsoletes, “que no tenien vida útil”, com explica Pere Segura, regidor de Cultura de Vila-seca. Els llibres utilitzats en aquesta edició són reutilitzats de les edicions anteriors i també que els veïns han anat donant per aquestes jornades.

Daniel Uzquiano, director de l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, ha comentat: “Ens fa especial il·lusió participar perquè és una manera de portar l’experiència pedagògica de les classes a un context real”. I ha afegit: “Aquesta experiència ens fa reflexionar sobre temes atemporals, oberts al dia a dia en el concepte de la lectura”. El que els alumnes volen és que la gent reflexioni amb les obres i es facin preguntes com “què passaria si no existís l’art?”.

 

 

FER UN COMENTARI