Divendres, 19 d'abril de 2024
És notícia

Els jardins del Banc d’Espanya s’obren a la ciutadania

Avatar photo

És la primera vegada en la seva història que s’hi pot accedir de forma pública. D’altra banda, s’està estudiant demanar diners al Fons FEDER per rehabilitar l’edifici del Banc d’Espanya

Els jardins del Banc d’Espanya –ubicats entre la Rambla Nova i el carrer August- s’obren per primer cop en la seva història al públic. Aquest fet, segons el primer tinent d’alcalde i regidor d’Espais Públics, José Luis Martin, “és un primer pas per obrir el Banc d’Espanya a la ciutadania”.

La superfície d’aquest espai és de 580 m² i s’ha recuperat l’estany, una font i s’hi ha instal·lat fanals i bancs i també s’ha pavimentat alguns trams de l’espai. Fins que la climatologia ho permeti, es dotarà de gespa natural al recinte. L’objectiu d’aquest espai és acollir activitats ciutadanes, en especial, relacionades amb la divulgació científica. La inversió total per part de l’Ajuntament ha estat de 31.563,80 €.

En aquests jardins s’hi pot accedir en horari de dilluns a divendres, de 12h del migdia a 18h de la tarda, conjuntament amb l’horari del food truck que el gestionarà la Fundació Onada, tot i això, no es descarta –des de l’Ajuntament- allargar l’horari en un futur. La Fundació Onada –que afavoreix la integració laboral de les persones amb discapacitat- també s’encarregarà del manteniment del jardí i l’obertura i tancament del recinte.

Segons Martin, també hi ha previst instal·lar una zona de jocs infantils al lateral de l’antic Banc que dóna a l’avinguda Pau Casals. La data d’aquesta propera instal·lació és per aquest estiu, tot i que encara no s’ha concretat. L’accés del parc infantil serà per la Rambla Nova.

L’Ajuntament estudia demanar diners al Fons FEDER per rehabilitar l’edifici del Banc d’Espanya

El Banc d’Espanya està catalogat com a bé cultural d’interès local i el consistori tarragoní vol convertir-lo en un centre de divulgació de la ciència i on hi col·laboraran els següents centres: l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ). Aquests centres que formaran el futur projecte del Banc d’Espanya col·laboraran pròximament en un programa en conjunt amb un seguit d’activitats –adreçades a infants de 6 i 14 anys- perquè “experimentin i reflexionin sobre la història, l’evolució social i la química que ens envolta”, han explicat des de fonts municipals.

Mentrestant, l’Ajuntament de Tarragona està buscant vies de cofinançament i així impulsar el projecte que consisteix en rehabilitar el Banc d’Espanya, reformant integralment l’interior de l’edifici. Una rehabilitació que “serà unitària, a les tres plantes”, segons el conseller responsable del projecte del Banc d’Espanya, Francesc Roca. El cost del projecte oscil·la entre els 3 i 4 milions d’euros.

Roca també ha explicat que el fet de no entrar a la convocatòria de l’1,5% cultural de Foment, és el moment de fer una sol·licitud amb l’ajut de la Càtedra d’Habitatge de la URV i que “estem buscant noves línies de cofinançament. En concret, ara estem treballant amb una línia FEDER per aconseguir-ho”, tot i això, ha admès la dificultat d’aconseguir recursos per poder-lo rehabilitar.

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Reñé alerta que el 155 està sent ”letal” pel món municipal

Notícia següent

El carrer de Sant Joaquim es canviarà de sentit

Notícies relacionades