Els consells de districtes veuran la llum el 2021

Imatge de la regidora Paula Varas durant la compareixença. Maria Comabella.

Aquest matí s’ha dut a terme a l’Ajuntament de Tarragona la primera reunió de la comissió informativa per a la creació dels consells de districtes, en què l’equip de govern ha presentat a la resta de grups la proposta de projecte.

La consellera de Districtes i Nova Ciutadania, Paula Varas, ha explicat que hi haurà cinc districtes: Ponent (a partir del Francolí), LLevant, Nord (Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Sant Ramon), Centre Històric (Part Alta i Baixa) i Centre Eixample (nord i sud). Cada consell de districte tindrà un plenari format per entitats veïnals, centres educatius, sanitaris, serveis socials, Guàrdia Urbana i altres àmbits com el lleure o la cultura. Comptaran amb una trentena d’integrants i un equip tècnic, i en cap cas la representació municipal dels plenaris podrà ser major d’un terç. Només hi podran participar aquelles associacions que estiguin registrades, que conformen una xifra d’unes 1.300 entitats al llarg del municipi. L’objectiu és que els plenaris funcionin de manera semblant als de l’Ajuntament.

Pel que fa a la planificació, durant el segon semestre de l’any tindrà lloc la prova pilot dels consells, tot i que no serà fins al 2021 quan es posi en marxa el projecte. L’equip de govern ha donat tot el mes de febrer als partits perquè presentin les seves propostes de millora, i a partir de la setmana vinent s’iniciarà la recerca de voluntaris per a donar suport a les entitats.