Tarragona, destinació turística de qualitat

La ciutat acull, per segon any consecutiu, el IV Mediterranean Tourism Meeting

El pròxim 24 de maig Tarragona acollirà la IV edició del Mediterranean Tourism Meeting. Aquest simposi és impulsat per l’Open Energy Institute i l’any passat ja es va desenvolupar a la ciutat de Tarragona. Un dels objectius de la ciutat és reforçar el seu posicionament com a destinació turística de més qualitat.

Inma Rodríguez, Consellera de Turisme i de Pla Estratègic, ha afirmat que l’oferta turística s’ha d’aconseguir segmentar. Tarragona és una destinació turística de qualitat. Els turistes posseeixen un nivell adquisitiu mig alt, viatgen durant tot l’any i tenen diverses motivacions a l’hora de viatjar. “Tarragona ofereix platja i descans però també elements que atorguen un valor afegit a la destinació: art, cultura, enoturisme, gastronomia…” ha remarcat la consellera. A més, aquest simposi permetrà crear sinergies entre el sector públic i el sector privat.

La consellera ha enumerat tres reptes que apareixen al simposi. En primer lloc, el lideratge de Tarragona com a capital del vi, ja que l’enoturisme atrau molt als turistes. En segon lloc, el lideratge de Tarragona com a referent en gastronomia de qualitat i per últim, el lideratge de Tarragona com a ciutat atenta a les noves tendències en turisme.

Robert Moragues, president d’Open Energy Institute, ha remarcat que aquest esdeveniment s’organitza amb la voluntat de fer valdre temes com l’Smart turisme. Mitjançant aquest simposi s’ofereix a l’empresari del sector turístic eines idònies per aconseguir aquest turisme de qualitat tan desitjat.
Pel que fa al programa d’aquesta quarta edició el trobem dividit en quatre blocs. Del primer bloc “Turisme de Qualitat” en destaca la col·laboració de Sara Aran, directora de la companyia de creuers premium BC Tours. Pel que fa al segon bloc, referent al “Turisme i Smart Cities” destaca la intervenció de Carmelo Torres, gerent d’Almeria Turística. Almeria és la ciutat convidada d’aquesta edició, ja que explicarà els resultats de les seves estratègies per aconseguir un turisme qualitatiu. El tercer bloc se centra en el món del vi intentant valorar el món del vi com a eina per aconseguir aquest tipus de turisme. Per acabar, el quart bloc dóna protagonisme al món gastronòmic. La clausura del simposi anirà a càrrec de Ricard Font, Secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya. Se centrarà en quin serà el futur del conveni signat entre 5 municipis sobre l’acord ferroviari.

L’esdeveniment fixa la seva atenció en els valors mediterranis i s’incorpora al Pla Cultural dels Jocs Mediterranis. Les inscripcions al meeting són gratuïtes a: [email protected] o al 977 895 659