Tarragona bategarà amb els focs artificials

Una conferència i una exposició complementaran les jornades de foc

El cel de Tarragona es banyarà de lluernes de diferents colors i intensitats pel 27è Concurs Internacional de Focs Artificials. Al llarg de quatre nits, del 28 de juny fins a l’1 de juliol, 4 empreses pirotècniques competiran entre elles a la vora de la platja del Miracle.

Les jornades de foc compten amb el complement d’una exposició fotogràfica “Els focs des de dins” pel fotògraf Jordi Bru a l’espai Turisme. Aquesta exposició pretén ser una finestra per posar en valor la feina prèvia i que hi ha al darrere del concurs. També, els ciutadans que tinguin un gran interès per aquest concurs i vulguin ampliar els seus coneixements podrà visitar les primeres jornades formatives “Vora els focs de Tarragona“.

Les 4 empreses pirotècniques mostraran els seus espectacles de focs els dies següents:
Dimecres 28: l’empresa valenciana més popular i valorada pels tarragonins, Pirotècnia Turis de Turis.
Dijous 29: una pirotècnia que s’estrena al concurs però que ja ha tret el cap als principals concursos internacionals, Hermanos Ferrández de Bieniel (Murcia).
– Divendres 30: una empresa italiana que ja va guanyar el concurs el 1997, pirotència Martarello S.R.L. d’Arqua Polesine (Itàlia).
Dissabte 1: una empresa familiar que va fer l’espectacle que més va quedar a la memòria dels tarragonins i va ser la guanyadora del concurs el 2007, pirotècnia Accitana Maria Angustias S.L de Guadix (Granada).

Amb un pressupost de gairebé 100.000 euros se celebrarà el 27è Concurs Internacional de Focs Artificials més mediterrani. “Serà un concurs molt equilibrat i es veuran estils molt diferents d’aquest món”, valora el director del concurs, Xavier González.