Una maqueta per fer més accessible el turisme a Tarragona

Avatar photo

L’Espai Turisme comptarà amb una nova maqueta de la Tàrraco romana adaptada per a persones invidents

Una maqueta per fer més accessible i inclusiu el turisme a la ciutat de Tarragona. Aquest és l’objectiu principal de la nova maqueta de la Tàrraco romana que s’ha habilitat per a persones invidents i que s’ha instal·lat a l’Espai Turisme. Es tracta d’una peça tallada en fusta que reprodueix el centre històric i on destaquen els edificis romans amb una textura rugosa, ja que així en facilita el tacte.

Els edificis romans tallats són l’amfiteatre, el circ romà, el fòrum provincial i les muralles, tot i que també s’hi ha posat elements no romans com l’Ajuntament i la Catedral que també són icones simbòliques de la ciutat. La resta de la ciutat s’ha fet amb una superfície llisa i amb volum.  Això no obstant, per a les persones amb visió reduïda, la maqueta té diferents tonalitats i materials de fusta. La decisió d’ubicar-la en aquest espai respon perquè és accessible per a tothom, com també la disponibilitat de l’horari.

La consellera de Turisme, Inma Rodríguez ha afirmat que “no és una proposta aïllada, sinó que seguim amb la línia del Patronat per poder fer el turisme més accessible i dotar-lo d’eines per a tothom”, ha afegit. Rodríguez ha destacat els esforços que s’han fet per “apostar i trencar barreres perquè el patrimoni pugui ser entès, descobert i interpretat per a tothom, també per a les persones amb diversitat funcional”, ha dit.

Tarragona s’afegeix a la llista de ciutats patrimoni que ja tenen maqueta tiflològica pròpia

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el projecte Ápsside i és fruit del conveni subscrit pel Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat amb la Fundació Orange i GVAM, i Tarragona, d’aquesta manera, ja s’ha afegit a la llista de ciutats patrimoni –en l’actualitat ja n’hi ha quinze- que ja compten amb la seva pròpia maqueta tiflològica.

D’aquesta manera gràcies als diferents plans i relleus, i també al sistema Braille, puguin orientar-se mitjançant el tacte. A més, s’hi ha col·locat una placa informativa amb un tipus de lletra més gran i Braille superposat.

La maqueta tiflològica representa un espai patrimonial a escala 1-600 delimitat pel passeig arqueològic i també inclou l’amfiteatre. Les dimensions de la maqueta permeten que les persones invidents puguin abastar-la amb una mà o les dues.

A més, la maqueta està damunt d’una taula amb rodes per fer-la més accessible, com també la seva alçada, òptima per a les persones que tenen mobilitat reduïda. L’encarregat de realitzar la maqueta ha estat l’artesà Blas Garreta. El pressupost aproximat destinat per aquest projecte ha estat de 6.000 €.

 

 

 

 

 

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Llibertat sense mesures cautelars per a Lloveras

Notícia següent

La torxa de Repsol es tornarà a activar

Notícies relacionades