Categories: Tarragona

Tarragona Turisme presenta els primers Premis Gastronòmics Tarragona

Aquest dijous s’han presentat els primers Premis Gastronòmics Tarragona, que el Patronat Municipal de Turisme de Tarragona ha creat per donar suport al sector gastronòmic, turístic i d’oci del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre i per mostrar-ne l’excel·lència gastronòmica, tant des del punt de vista del talent i de la creativitat com de la qualitat dels seus productes. El certamen, que tindrà lloc del 16 al 19 d’abril al Palau Firal i de Congressos de Tarragona, està coorganitzat amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i apadrinat pels coneguts germans Torres (del restaurant Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i per tots els xefs amb estrella Michelin de la demarcació de Tarragona.

Durant la presentació, la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Cinta Pastó, ha volgut remarcar “el paper fonamental de la gastronomia en la marca Tarragona, amb productes reconeguts i de primera qualitat com la gamba vermella i el peix blau i una oferta culinària rica i diversa” i ha apostat perquè els premis “serveixin perquè Tarragona capitanegi el reconeixement del talent enorme i dels productes gastronòmics de primer nivell que hi ha al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre en un moment clau per al sector”. Per la seva banda, la directora del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Marta Farrero, ha destacat que “l’oferta diversa i de qualitat de la gastronomia de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre esdevé un potent actiu de promoció turística” i ha afegit que “el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona vol fer palès el reconeixement i el suport cap a un sector clau, com el de l’hostaleria, durament colpejat aquest darrer any”.

La presentació ha comptat també amb la presència dels xefs amb estrella Michelin Diego Campos (Restaurant Rincón de Diego), Arnau Bosch (Restaurant Villa Retiro) i Josep Moreno, (Restaurant Deliranto), de l’expert en mixologia Sergio Estévez (brand ambassador de Royal Bliss) i, virtualment a través de videoconferència, dels germans Torres, que han volgut traslladar “tot el suport i tota l’energia” a l’esdeveniment.

Quatre dies d’esdeveniments gastronòmics

Els primers Premis Gastronòmics Tarragona seran quatre dies d’esdeveniments gastronòmics del màxim nivell que arrencaran el 16 d’abril amb la final dels concursos de gastronomia i cocteleria al Palau Firal i de Congressos per escollir el millor xef i el millor cocteler del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Els finalistes del concurs gastronòmic hauran estat seleccionats prèviament en un procés online que compta amb el suport de la Cofraria de Pescadors de Tarragona (que facilitarà els productes) i en què els candidats hauran de presentar receptes lliures amb la gamba de Tarragona o el peix blau de Tarragona com a protagonistes. Els concursants seleccionats per a la final cuinaran en directe i seran valorats per un jurat integrat per totes les estrelles Michelin de la demarcació. La final es podrà seguir en streaming exclusivament als canals www.tarragonagastronomia.cat i www.premistarragona.com.

El certamen continuarà els dies 17 i 18 al mateix Palau de Congressos amb exhibicions gastronòmiques (showcookings) a càrrec d’estrelles Michelin, una masterclass de cocteleria Royal Bliss i una altra sobre l’oli verge extra de Les Borges Blanques, a més de cates i venda d’oli i de vi. Durant aquests dos dies el públic podrà assistir presencialment a les activitats o seguir-les en streaming als canals oficials dels Premis. Les inscripcions per assistir com a públic a les activitats del cap de setmana de forma gratuïta es faran mitjançant un formulari que es podrà trobar al web www.tarragonagastonomia.cat.

Finalment, el dia 19 es donaran a conèixer els Premis Gastronòmics Tarragona en un acte a l’Ajuntament de Tarragona.

Un jurat de nou estrelles Michelin

El jurat del concurs gastronòmic per triar el millor xef estarà integrat per un total de nou estrelles Michelin, amb Sergio i Javier Torres (Cocina Hermanos Torres, dues estrelles Michelin) i tots els estrella Michelin de la província: Diego Campos (El Rincón de Diego, Cambrils), Fran López (Villa Retiro, Xerta), Josep Moreno (Deliranto, Salou), Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), Vicent Guimerà (L’Antic Molí, Ulldecona), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Rafel Muria (Quatre Molins, Cornudella).

Pel que fa al concurs de cocteleria, l’expert en mixologia Sergio Estévez serà l’encarregat de valorar les propostes.

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Collboni proposa convertir sòl d’oficines en habitatge per augmentar l’oferta

L’alcalde de Barcelona i president de la Federació del PSC a la ciutat, Jaume Collboni, ha anunciat  aquest dissabte la…

2 hores fa

Altafulla fa una crida per definir l’oferta de cursos de l’Escola d’Adults

La regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Altafulla, que encapçala la coalcaldessa Alba Muntadas, ja està treballant en la programació del nou…

2 hores fa

Nova apagada: el sud-est de França es queda sense subministrament elèctric

Una gran apagada ha deixat sense subministrament elèctric més de 160.000 llars a la regió dels Alps Marítims, al sud-est…

2 hores fa

Mor ofegat un nen de 10 anys durant una sortida escolar

Un nen de 10 anys, alumne d'una escola de Cadís, ha mort després de ser rescatat inconscient d’una piscina durant…

3 hores fa

L’APCA denuncia pressions del comú escaldenc als mitjans pel cas de l’obra censurada

L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA) vol manifestar la seva preocupació per l’afer relacionat amb la cancel·lació de…

3 hores fa

Sants-Badal, en el punt de mira pel creixement dels clubs cannàbics

El barri de Sants-Badal s'ha convertit en un focus de debat ciutadà per la seva elevada concentració de clubs cannàbics.…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.