Tarragona podria perdre els 2M d’euros dels fons FEDER

temps lectura-Temps de lectura: 2 minuts

La portaveu del Grup Municipal Socialista, Sandra Ramos, alerta de la més que possible pèrdua de més de dos milions d’euros dels fons Feder pel retard en la redacció del projecte executiu del Rambla Science: “Aquest govern municipal ha tardat més de dos anys en la redacció projecte executiu, perquè mai ha estat una prioritat per Esquerra Republicana. Aquesta incompetència pot afectar a la credibilitat de la nostra ciutat i és una mostra més de la manca de lideratge d’aquest nou executiu”.

Les i els socialistes tarragonins mostren la seva profunda preocupació pel risc de perdre els més de dos milions d’euros aconseguits en l’últim any de govern socialista. La seva portaveu considera indignant que en més de dos anys de govern no hagin estat capaços de preveure la finalització d’un projecte executiu que es podia haver fet perfectament en un any.

Ramos afirma que un cop més, estem davant d’un govern incapaç de liderar projectes estratègics de ciutat i què falten constantment a la veritat. A l’abril, el govern Ricomà va anunciar que tenia el 75% del projecte executiu acabat i que les obres es podrien iniciar a principis de l’any 2022, tot i que al gener d’aquest any es va anunciar que les obres començarien a l’octubre.

Des del Grup Municipal Socialista, es pregunten si amb tres quartes parts del projecte acabat no coneixien un sobrecost de gairebé 3 milions d’euros. En la mateixa roda de premsa, el conseller Puig ha deixat entreveure que era difícil la concessió d’una pròrroga dels fons Feder i que estan apostant per finançar-se mitjançant els Next Generation. “El que indica un cop més, la constant improvisació d’aquest desgovern”, afirma la portaveu socialista.

Per al PSC, el projecte per la recuperació del Banc d’Espanya sempre ha estat un objectiu principal pel futur d’aquesta ciutat. Ramos afirma que els i les socialistes sempre han estat compromeses amb el coneixement i la divulgació, apostant per la recuperació d’un espai emblemàtic i amb inversió I+D+I, per convertir Tarragona en un referent de la divulgació científica.