Tarragona modifica el cartipàs per reforçar les àrees d’educació, cultura i patrimoni

Una altra de les modificacions que inclou el nou cartipàs és les noves tinences d’alcaldia

Nous canvis al cartipàs municipal després de l’ampliació del Govern Municipal. La principal novetat se centra en l’aposta per l’àrea d’Educació, que inclourà Cultura i Patrimoni, com a eixos claus de l’acció de Govern i que coordinarà el conseller Manel Castaño. Una altra de les àrees que es reforça és l’àrea de Ciutadania, coordinada per la consellera Maria José López, i que inclou la relació amb les associacions i entitats ciutadanes, així com els Consells de Districte, Participació Ciutadana i Centres Cívics. La tercera aposta és l’àrea de Desenvolupament Econòmic i Contractació, fruit de l’aposta del Govern Municipal per la reactivació econòmica. La coordinació d’aquesta àrea anirà a càrrec d’Elvira Vidal, que assumirà -a banda de Contractació i Parcs, Jardins i Accessibilitat- Capacitats Diverses, Benestar Animal i Viles Florides.

Així mateix, la consellera de Cultura i Festes, Inés Solé, també es farà càrrec de la presidència de l’Institut Municipal de Serveis Socials. La consellera Paula Varas assumirà la competència i coordinació dels Centres Cívics i, finalment, la consellera Cinta Pastó es farà càrrec de la competència de Salut, així com Feminisme i LGBTIQ+. Unes atribucions que se sumen a les que ja tenia de Domini Públic.

“Són apostes estratègiques fruit de la necessitat de muscular encara més un Govern amb marcat perfil d’esquerres i ciutadà. Volem potenciar la participació ciutadana, perquè és clau per un Govern que escolta i està al costat de les persones. Però també estem amb els empresaris, autònoms, pymes i sindicats perquè són claus per reactivar econòmicament la ciutat en aquesta època de pandèmia que ens ha tocat viure”, remarca el portaveu de l’Equip de Govern, Manel Castaño.

Una altra de les modificacions que inclou el nou cartipàs és les noves tinences d’alcaldia. En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient i Habitatge, Eva Miguel, serà una de les noves tinents d’alcalde. Així com la consellera de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil, Oficina de Servei Integral d’Atenció Ciutadana i Estadística, Cristina Guzmán, que serà la segona tinent d’alcalde; i la consellera de Contractació, Parcs i Jardins, Plans d’Accessibilitat, Capacitats Diverses, Benestar Animal i Viles Florides, Elvira Vidal, que passa a convertir-se en la setena tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona.

Tots aquests ajustos es fan amb els següents objectius:

  • Impulsar àrees estratègiques com Educació, Cultura, Patrimoni, Desenvolupament Econòmic i la relació amb la Ciutadania.
  • Millorar l’eficàcia de l’Ajuntament per donar resposta a les demandes ciutadanes.
  • A la necessitat de reforçar eixos claus per fer una Tarragona per a les persones, amb el rumb de la sostenibilitat, la cultura i la cohesió.