4 ferits, un de molt greu, a l’explosió d’una empresa química a Tarragona

Protecció Civil demana el confinament dels veïns de la Canonja i Vila-seca i informa que no consta que hi hagi núvol tòxic

Una exposició en una empresa química del polígon sud de Tarragona s’ha sentit en diversos municipis cap a tres quarts de set de la tarda d’aquests dimarts. L’explosió ha causat flames de grans dimensions. De moment, se’n desconeixen les causes i l’afectació. Els Bombers hi han destinat deu dotacions, que estan treballant a la zona. Protecció Civil ha activat el pla d’emergències per risc químic, Plaseqcat, en fase d’alerta, i ha recomanat a la ciutadania de la Canonja i Vila-seca que es confinin a casa seva, amb les portes i les finestres tancades. A altres municipis properes on prèviament havien demanat el confinament, Protecció Civil només recomana en cas que molesti el fum. També ha informat que no hi ha constància que hi hagi núvol tòxic.
El SEM ha informat que hi ha quatre ferits, un de molt greu, i que ha activat el protocol d’incident de múltiples víctimes i diverses unitats dels serveis especialitzats.
Per la seva banda, els Mossos d’Esquadra han enviat totes les dotacions disponibles i recomanen no acostar-se a la zona.


Afectacions a trens i carreteres

Com a conseqüència de l’explosió i posterior incendi, i a petició de les autoritats, s’ha interromput la circulació de trens als trams que van de Tarragona a Reus i de Tarragona a Port Aventura. En concret, aquesta restricció afecta les línies R-13, R-14, R-15, R-16, R-16, RT-1 i RT-2.

Pel que fa a les carreteres, el Servei Català de Trànsit demana evitar dins del possible circular a la zona afectada, especialment a l’N-340 i la C-31b. També reclama seguir les indicacions dels cossos d’emergències.