VII Nit Literària al far de la Banya del Port de Tarragona

0
505
Imatge del Far de la Banya
Circ Raluy Legacy 728×90

De nou el far de la Banya, a l’esplanada del dic de Llevant del Port de Tarragona, serà l’escenari demà divendres 14 de juny, a les 22 hores, de la VII Nit Literària. Retornen les lectures al far de la Banya que tenen la mar com a fil conductor des de l’any 2009 en què es va iniciar l’activitat. Com en les darreres edicions, és una activitat gratuïta sense reserva.

Al llarg dels anys s’han llegit temes amb protagonistes diversos, relacionats amb la mar, el port, els fars, el Serrallo, entre d’altres. En aquesta setena edició es vol recordar alguns d’aquests temes i protagonistes. I per això s’ha convidat a participar en la lectura dels textos als representants d’entitats culturals significades a la ciutat de Tarragona i que celebren aniversari com la Reial Societat Arqueològica Tarraconense amb la seva presidenta Pilar Alió, l’Arxiu Històric de Tarragona amb el seu director Ricard Ibarra; i l’edifici de la Cooperativa Obrera Tarraconense amb el seu president Dionisio de la Varga que, juntament amb la presidenta del Reial Club Nàutic, Andrea Nazzanti, la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Ma José Figueras, el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Jordi Agràs i el president del Port de Tarragona, Josep Ma Cruset posaran veu als textos de Josep Pla, Marc Soler, Baltasar Porcel, Carlos Barral i Fosnes. També es comptarà amb la col•laboració de l’escriptor Ignasi Revés. El músic Guillem Vellvé Lorca acompanyarà amb el violoncel, Guillem Vellvé.

També es vol retre homenatge a Francesc Pedrol, el Ros de la Guita, pescador entranyable del barri mariner que enguany ens ha deixat mitjançant els textos d’Ignasi Revés.

L’activitat és organitzada pel Port de Tarragona conjuntament amb el Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona.

L’accés al far de la Banya serà lliure als vehicles, excepcionalment aquest dia, de les 21.30 a 24.00 hores.

En cas d’inclemències meteorològiques, l’activitat es realitzarà al Museu del Port (Moll de Costa).

FER UN COMENTARI