Venut a Tarragona el primer pis de l’estat espanyol pagat només amb bitcoins

Una immobiliària tarragonina aposta per aquesta moneda electrònica amb el convenciment que accelerarà els processos de venda

El primer pis de l’Estat que s’ha venut només amb bitcoin es troba a Tarragona. Així en presumeix una immobiliària tarragonina que aposta per la compravenda a través d’aquesta moneda electrònica. “L’interès és creixent”, garanteix a l’ACN el director executiu a nivell nacional de Mister Piso, Víctor Monreal, convençut que aquest tipus d’operacions faran accelerar les vendes i revitalitzar el sector. El propietari d’un àtic a prop de la cèntrica plaça Imperial Tàrraco, que va rebre arrel d’una herència, l’ha venut per 40 bitcoins -equivaldria a 550.000 euros. Ara aquesta cadena d’immobiliàries, amb una oficina a Tarragona i seu a Barcelona, ja ofereix un segon pis a la venda, que també es pot adquirir amb bitcoins. L’Anna Durango i la seva família, de tres fills, demanen 450.000 euros o la seva equivalència en la moneda virtual pel seu luxós pis de 150 metres quadrats situat a l’avinguda de Roma.
El pis està ara la venda per aproximadament 40 bitcoins, però demà pot haver canviat. Si el bitcoin es troba aquest dimecres 10 de gener en els 11.775 euros, el preu de l’habitatge queda en els 38 i escaig bitcoins. Després de cinc anys amb el pis a la venda, la propietària, que precisament ha acabat treballant a la mateixa oficina immobiliària, s’ha avingut a acceptar de cobrar en aquesta moneda virtual. Ella mateixa se n’ha adonat de les oportunitats que pot generar aquesta criptomoneda.

“El pis és d’un valor elevat que, respecte el preu de sortida inicial, ja l’hem anat baixant; des de Mister Piso se’ns va suggerir la idea i tot sigui per agilitzar la venda del pis”, ha explicat l’Anna, a l’ACN. Per la seva banda, el director de l’oficina, Gerard Platero, constata que “si jo ara anés a veure un pis i m’agradés, en comptes de fer paga i senyal i haver d’anar al notari, podria fer una transacció molt ràpida al mateix moment, d’acord amb el valor actual del bitcoin, i totes les parts queden contentes”.

“És una transacció molt més neta, i no cal que tinguis en aquell moment l’efectiu, pots tenir aquest moneder de bitcoins i tenir de tangible quelcom que no ho és”, afegeix Platero, el qual destaca la comissió “superreduïda” com un altre dels avantatges d’optar per la criptomoneda. Platero diu que la criptomoneda comença ara a estendre’s a Espanya, però que a nivell internacional hi ha països, sobretot asiàtics, que porten molt recorregut. “Apostem per les noves tecnologies”, afirma.

Mister Piso assegura que han venut el primer pis de tot l’Estat només amb bitcoins a la ciutat de Tarragona, que ara ja hi tenen a la venda un altre, i que la tendència serà creixent ja que els clients es mostren molt “receptius” a aquest sistema d’intercanvi de valor. El director executiu de la cadena immobiliària està convençut que cada cop hi haurà més consumidors que optaran per la moneda digital per a transaccions ordinàries, “des de fer un cafè a comprar-se un cotxe”, posa d’exemple.