Una entitat de marroquins a Tarragona defensa la implicació de Ruben Viñuales amb els immigrants

El portaveu de Cs ha estat al centre de les crítiques després de les seves declaracions sobre la conselleria de Nova Ciutadania

El Fòrum de l’Amistat Hispano Marroquí dels Estudis Mediterranis, una entitat sense ànim de lucre establerta a Tarragona, ha sortit en defensa de Ruben Viñuales i ha escrit un comunicat condemnant “els atacs que ha rebut arran de la seva crítica a la creació de la conselleria de nova ciutadania per l’Ajuntament de Tarragona”.

L’entitat fa referència al fet que una entitat associativa de llatinoamericans “el va titllar de racista per posar en dubte les intencions de l’Ajuntament i li va atribuir tota mena de qualificacions xenòfobes que demostren el desconeixement absolut de la seva persona”. En aquest sentit, asseguren que “portem treballant de la mà des de fa més de 14 anys per la integració dels immigrants, una convivència en pau i una societat acollidora sense odi”.

Des de l’associació recorden que a Ruben Viñuales se’l coneixia com “l’advocat gratuït dels immigrants” durant el seu pas per la Creu Roja de Tarragona com a voluntari. “Allà rebia diàriament a immigrants llatins i africans, refugiats i sol·licitants d’asil als que assessorava i donava consultes gratuïtament”, afegeixen.