Un centre comercial substituirà el projecte d’Ikea a Tarragona

Els propietaris del pla parcial 10 acorden vendre els terrenys a la firma holandesa Ten Brinke

0
655

Un centre comercial substituirà la botiga d’Ikea projectada entre la carretera T-11 i l’Anella Mediterrània de Campclar, a Tarragona. Després de valorar les ofertes presentades, la junta de propietaris del pla parcial 10 ha acordat vendre els drets comercials a la promotora holandesa Ten Brinke per uns 14 milions d’euros. L’àmbit, que inclou 68.000 metres quadrats per a ús comercial, acollirà supermercats, restauració i botigues de diversos sectors. El pla parcial 10 també destina 30.000 metres quadrats a usos residencials -es preveuen 1.200 habitatges, dels quals 400 seran de protecció pública i 160 de lloguer social-. L’Ajuntament de Tarragona preveu tornar a licitar les obres d’urbanització del sector.

L’arribada d’Ikea a la ciutat es va anunciar el 2012, però tal com s’advertia des de feia mesos el projecte no s’acabarà de materialitzar. L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha dit en diverses ocasions que la renúncia d’Ikea es deuria a un canvi d’estratègia comercial -que passa per deixar de construir grans botigues als afores-, però també s’ha queixat que la multinacional sueca no hagi comunicat els seus plans a l’Ajuntament.

Un cop s’ha trobat substitut a Ikea, el pla parcial podrà tirar endavant. El projecte de Ten Brinke complementarà l’oferta que ja existeix a l’altra banda de la T-11, amb el parc comercial de les Gavarres.

FER UN COMENTARI