Un centenar de persones participen a la manifestació contra la violència masclista de la Coordinadora 25NTGNA

La Coordinadora 25NTGNA denuncia que les xifres de dones mortes són més elevades respecte a les dades oficials

Un centenar de persones s’han manifestat aquest diumenge al migdia a Tarragona per rebutjar les violències masclistes en el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones.

Des de la Coordinadora 25NTGNA, organitzadora de la protesta, han denunciat que les dones mortes en el conjunt de l’Estat espanyol són superiors a les 44 víctimes registrades, atès que aquestes dades només quantifiquen les dones mortes a mans de la seva parella o exparella sentimental. “Denunciem que realment són 80 dones i infants assassinats a l’Estat i 21 als Països catalans”, ha apuntat Elisabet Sánchez, membre de la plataforma.

Els manifestants, encapçalats per una pancarta amb el lema ‘Enderroquem el patriarcat’, han iniciat la marxa a la plaça Corsini de Tarragona i han recorregut la Rambla amb consignes a favor de la lluita feminista. Entre elles, crits reivindicatius com ‘vosaltres masclistes sou els criminals’ o ‘no morim, ens assassinen’. La protesta ha culminat a les portes de l’Ajuntament tarragoní, a la plaça de la Font, on els organitzadors han llegit un manifest.

Les feministes han denunciat que el sistema patriarcal genera violència masclista i que les xifres de dones mortes són superiors als registres oficials, perquè aquestes diuen, no inclouen les treballadores sexuals mortes o els infants assassinats. Per tot plegat, des del col·lectiu s’han reivindicat les accions diàries per eradicar tota classe de violències, ja siguin agressions, assassinats, assetjament sexuals, etc.

Segons Elisabet Sánchez és important que les dones denunciïn les violències masclistes però, apunta que va “molt més enllà de les denúncies”. Per ella, s’ha de treballar amb l’objectiu que els infants “no reprodueixin comportaments masclistes”. A la vegada, ha subratllat “l’autodefensa feminista” com l’eina per assolir que les “nenes creixin amb el suficient orgull de ser dona i no com ara que tenim por a sortir al carrer i d’anar soles”, ha defensat.

La Plataforma 25N ha previst una altra manifestació unitària del Camp de Tarragona aquest diumenge a partir de les set de la tarda a Reus. El punt de sortida és el Mercat Central d’aquest municipi.