Torna la Primavera Cultural amb 29 activitats gratuïtes

Les inscripcions s’obren aquest divendres 20 d’abril amb 1.800 places disponibles

0
546
Circ Raluy Legacy 728×90

La Primavera cultural torna enguany a la Xarxa de Centres Cívics del 20 d’abril al 9 de juny. S’engloben 29 activitats dirigides a tots els públics. Dins del programa destaquen les sortides culturals, concursos, xerrades, espectacles, exposicions i activitats familiars. Totes elles són gratuïtes.

La consellera responsable de la Xarxa de Centres Cívics, Ivana Martínez ha remarcat que la Primavera cultural és possible gràcies a la feina transversal de 10 departaments diferents de l’Ajuntament i de la Universitat Rovira i Virgili. Gràcies a la feina conjunta  s’han aconseguit aglutinar 29 activitats per 1.800 persones de manera gratuïta.

Magí Seritjol, director de Tarraco Viva, ha explicat l’activitat que un any més Tarraco Viva proposa en concordança amb la Primavera cultural. Enguany es repeteix l’experiència i s’amplien les places fins a 600. L’activitat s’anomena Veïns de Roma i es tracta d’una recreació sobre la vida diària de l’Antiga Roma.  A través d’un servei especial de l’EMT, els habitants dels diferents barris de la ciutat podran arribar al Palau de Congressos, on es realitzarà dita recreació.

En aquesta edició destaquen també dues sortides culturals dins el cicle Vermut i modernisme que aconseguiran moure a gairebé 70 persones pel nostre territori. El 12 de maig visitaran el santuari de la Mare de Déu de Montferri i l’Església del Sagrat Cor de Vistabella. La segona sortida es realitzarà el 9 de juny a Reus. Visitaran l’Institut Pere Mata a través del conveni de col·laboració amb el Campus Extens de la URV.

De la mà d’Agus Farré, petits i grans podran gaudir d’un seguit de contes i rondalles durant la setmana de Sant Jordi. Aquests contes tractaran de treballar valors com la inclusió, la cooperació, la solidaritat i la igualtat. Aquestes activitats són organitzades per les ludoteques municipals de la Xarxa de Centres Cívics i el Departament de Cooperació.

El responsable de la Xarxa de Centres Cívics, Amat Callen, ha destacat el cicle Xarxacústic. Aquest cicle ofereix concerts acústics de microformat per a persones amateurs. Tal com ha remarcat “es tracta de cantar a cau d’orella”. Els concerts, amb aforament limitat, es realitzaran als Centres Cívics de Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i Torreforta.

Després de l’èxit de l’any passat, es repeteix el Concurs literari #365maneresdedirtestimo. Aquesta activitat compta amb la participació de la Casa de lletres, l’Escola de lletres, la URV, el PMET, el Museu d’història i la Via T. Es poden consultar les bases del certamen al web www.tarragona.cat/centrescivics

FER UN COMENTARI